Gündem

 Bayramiç ve Köylerinde Sokak Hayvanları Bakıma Alınıyor

Gezginlerin yorumladığı ve puanladığı dünyanın bir çoek yerindeki destinasyonları bir araya getirerek ödüllendiren Tripadvisor Travellers’ Choice 2022 ödülü Troya Müzesinin oldu.

Çanakkale İl Genel Meclisi kararı ve İl Özel İdaresinin desteği ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Çanakkale Şubesi işbirliği ile yürütülen ‘Kırsal Alanda Yaşayan Sokak Hayvanlarını Yerinde Kısırlaştırma Ve Rehabilitasyon’ Projesi devam ediyor. Proje kapsamında Bayramiç İlçesindeki Köylerde yaşayan sokak hayvanları bakıma alınacak.
İl Özel İdaresi ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Çanakkale Şubesi tarafından yürütülen ‘Kırsal Alanda Yaşayan Sokak Hayvanlarını Yerinde Kısırlaştırma Ve Rehabilitasyon’ Projesi kapsamında kırsaldaki hayvanların kısırlaştırma çalışmaları devam ediyor.  Çanakkale Merkez Kumkale Ovası ve Işıklar bölgesindeki köylerin ardından Biga İlçesi ile devam eden  proje kapsamında bu kez de Bayramiç Evciler ve Türkmenli köyleri toplanma yerleri olarak belirlenerek  36 köyü kapsayacak kısırlaştırma ve rehabilitasyon çalışmaları gerçekleştirilecek.
İl Özel İdaresi ile Milli Parklar ile koordineli olarak sahipsiz sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, sağlık taraması ve kayıt altına alınması işlemleri Bayramiç ilçesinde Türkmenli Köyü ve Evciler Köyündeki pilot toplanma alanlarında  mobil araçlar ile başlayacak çalışmalar  ilk olarak 26 Haziranda  Tülüler, Bıyıklı, Yenice, Yeniköy, Aşağısevik, Yukarısevik, Çiftlikköy’de gerçekleştirildi. 27 Haziranda Saraycık, Yukarıkaykılar, Kurucak, Osmaniye, Yaylacık, Yanıklar, Hacıbekirler köylerinde hayvanlar bakıma alınacak. 28 Haziranda Yiğitler,  Hacıköy, Işıkeli, Karıncalı, Kuşçayır, Gökçeiçi köylerinde  bakım yapılacak 29 Haziran’da ise  Üçyol, Bekirler, Aşağısapçı, Yukarısapçı, Hacıdervişler, Söğütgediği,         Bezirganlar köylerinde hayvanlar bakıma alınacak.  
Son olarak ise 30 Haziran’da Cazgırlar, Karaibrahimler, Muratlar, Yenisu mahallesi, Yeni mahalle,         Hacıkasım, Güvemcik, Örenli, Güzeltepe köylerinde bakımlar gerçekleştirilecek.
 
Cuma Deren