Gündem

Eğitimde Yeni Eser Yenice Muhterem İnce Fen Lisesi Açıldı

Çanakkale’de doğan ve görev aldığı devletin her kademesinde Çanakkale’ye destek olan Vali Muhterem İnce Adını taşıyan ve Yenice İlçesinde inşaatı tamamlanan   Vali Muhterem İnce Fen Lisesinin açılışı gerçekleştirildi.

Kırklareli ve Edirne valiliklerinin yanı sıra  Eceabat başta olmak üzere bir çok ilçede Kaymakamlık görevleri yürüten ve Geçmiş dönemde İçişleri Bakanlığı yardımcılık görevi yürüten Muhterem İnce, Cumhurbaşkanı kararnamesi ile şimdilerde ise  Anasa Mahkemesi Üyeliği görevini sürdürüyor. Devletin her kademesinde yaptığı görevlerle memleketi Çanakkale’yi unutmayan Muhterem İnce’nin adına Yenice İlçesine okul yapıldı.  63 kişi kapasiteli 1 pansiyon, yemekhane, sınıflar ve farklı odaların yer aldığı Yenice Vali Muhterem İnce Fen Lisesi görkemli törenle kapılarını eğitime açtı.

Yenice Vali Muhterem İnce Fen Lisesinin açılış programına,  Anayasa Mahkemesi Üyesi Muhterem İnce ve eşi Beyhan İnce, Vali İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Yenice Kaymakamı Musa Göktaş ve eşi Nazan Göktaş, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergun Çağman Esirgemez, Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, Kalkım Belediye Başkanı İbrahim Taşkın, İl Genel Meclis üyeleri Oktay Arslan ile Hilmi Ünal, AK Parti İlçe Başkanı Faruk Günay, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, Anayasa Mahkemesi Üyesi Muhterem İnce’nin çocukları Kerem İnce, Burak İnce ve yakınları, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Her Hizmette Katkısı Oldu

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından gerçekleştirilen programda Fen Lisesinin ilk öğrencilerinden Beren Su Hızlı bir konuşma yaptı. Ardından söz alan Çanakkale Valisi İlhemi Aktaş da Muhterem İnce’nin Çanakkale için yaptığı çalışmalara değinerek “35 yıllık dostum olan Muhterem İnce'nin isminin böyle bir okula verilmesi beni de   gururlandı. Ayrıca Okula Muhterem İnce’nin isminin verilmesi öğrenciler için örnek olacak.  Çanakkale'nin Eceabat ve Erzurum'un Narman ilçe kaymakamlıkları yaptığı dönemlerde Türk İdareciler Derneğinden iki kez ödül alan İnce, Çanakkale'nin kurumsal kapasitesinin artırılmasının yanı sıra personel atamalarından altyapı çözümlerine kadar başta Yenice olmak üzere tüm ilçelere emeği ve katkısının oldu” dedi.

 

Yenice Vali Muhterem İnce Fen Lisesinin açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış programında; Anayasa Mahkemesi Üyesi Muhterem İnce, Vali İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Yenice Kaymakamı Musa Göktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar ve Yenice Vali Muhterem İnce Fen Lisesinin ilk öğrencilerinden Beren Su Hızlı birer konuşma yaptılar. Yapılan konuşmaların ardından Yenice Vali Muhterem İnce Fen Lisesinin açılışı dualarla ve “Hayırlı Olsun” temennileriyle yapıldı.  

Liyakatli Öğrenciler Yetiştirin

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider de hizmetlerinden dolayı İnce'ye teşekkür ederek, "Hocalarımızdan ricam odur ki bu okulda, adına yakışır öğrenciler yetiştirin. Liyakati ve bir makama gelmeyi sadece çalışkanlığından arayan öğrenciler yetiştirin ki okulun adı hakkıyla yerini bulmuş olsun" diye konuştu.

Eğitim İçin Elimizden Geleni Yaptık

 Okulun ismini taşıyan Anayasa Mahkemesi Üyesi Muhterem İnce ise yaptığı açıklamada "Benden habersiz Sayın Valimiz, Sayın Milletvekilimiz böyle bir girişimde bulundular ve büyüklerimizin de olurlarıyla bu isim verildi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Benim için çocuklarıma bırakacağım en güzel miraslardan biri oldu. Eğitime, bölgeye örnek olabilecek, gelecek nesilleri en iyi şekilde yetiştirecek bir eserin, bu okulun varlığı çok anlamlı oldu.   Eğitim konusunda öğrencilerimizin, gençliğimizin daha iyi yetişmesi, ülke olarak eğitim kalitemizin artması için elimizden gelen bütün fırsatları değerlendirme gayretinde olmuşumdur. Eceabat'ta 4 yıl görev yapmıştım. İlk gittiğimde Eceabat'ın başarı sıralaması 11 ilçe arasında 11'incilikti. Yaptığımız eğitim alanında yaptığımız yatırımlar ve fırsatların sağlanmasıyla 4 yıl sonra 5'inci sıraya yükselmişti. Eğitime ne kadar yatırım yaparsanız, sonucunu o kadar kısa zamanda görme imkanınız mümkündür. O yüzden böyle bir eğitim kurumuna ismimizin verilmiş olması benim için çok anlamlı ve kıymetli."

Fen Lisesi Kapılarını Açtı

Açılış töreninin sonrasında; 3 katlı, 4 derslikli, 3 idare odası, 1 öğretmenler odası, 1 personel odası, 1 bilişim sınıfı, 200 kişi kapasiteli kütüphane, 1 yemekhane, dinlenme salonu bulunan 63 kişi kapasiteli 1 pansiyondan oluşan Yenice Vali Muhterem İnce Fen Lisesi gezilerek incelemelerde bulunuldu. Yenice Vali Muhterem İnce Fen Lisesinin dersliklerini de gezerek öğrencilerle yakından ilgilenen Vali İlhami Aktaş, derslerine çalışmalarının yanı sıra kitap okumaları tavsiyesinde bulunarak öğrencilere başarılar diledi. Öğretmenlerle de bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş, öğretmenlere çalışmalarında başarılar diledi. Yenice Vali Muhterem İnce Fen Lisesinin gezilmesinin ardından açılış töreni sona erdi.

Muhterem ince kimdir?

 1/1/1971 Çanakkale doğumlu olan Muhterem İnce, ilk ve orta öğrenimini Balıkesir’in Edremit ilçesinde tamamladı. 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. Yüksek lisansını 2000 yılında Kırıkkale Üniversitesi-Sosyal Bilimler Enstitüsünde yaptı. Sırasıyla 1994 ile 1997 yılları arasında Edirne Valiliği kaymakam adayı, 1997 ile 2000 yılları arasında Kırıkkale-Sulakyurt kaymakamlığı, 2000 ile 2002 yılları arasında Adıyaman-Samsat kaymakamlığı, 2002 ile 2005 yılları arasında Erzurum-Narman kaymakamlığı, 2005 ile 2009 yılları arasında Çanakkale-Eceabat kaymakamlığı, 2009 ile 2011 yılları arasında İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı şube müdürlüğü, 2011 ile 2013 yılları arasında Personel Genel Müdürlüğü daire başkanlığı, 23/7/2013 ile 2/8/2013 tarihleri arasında Personel Genel Müdürlüğü genel müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2/8/2013’te İçişleri Bakanlığı personel genel müdürü olarak görevlendirilen İnce, 1/6/2016 tarihli Resmî Gazete yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Artvin valiliği görevine atanmıştır. 7/9/2016 tarihinde İçişleri Bakanlığı müsteşarlığına atandı. 7/8/2018 tarihine kadar müsteşarlık görevini sürdürdü, 8/8/2018 tarihli ve 30503 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile İçişleri Bakan Yardımcılığı görevine atandı. 29/6/2022 tarihli TBMM Genel Kurulunda Sayıştay üyeliğine seçildi. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 146’ncı maddesi gereğince Sayıştay Genel Kurulunun seçimi neticesinde TBMM Genel Kurulunda yapılan seçim sonucu 5/10/2022 tarihinde Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilerek, 17/10/2022 tarihinde bu göreve başladı. 2005 ve 2008 yıllarında Yılın İdarecisi seçilen Muhterem İnce, evli ve iki çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.

Şerife Erdem