Sağlık

Diş ağrısı nasıl geçer?

Diş ağrısını geçirmek için oksijenli su, tuzlu su veya buğday çimi ile ağız gargarası yapmak, dişe karanfil yağı, vanilya özü veya sarımsak ezmesi sürmek ve ağrıyan yere soğuk kompres ya da buz torbası koyulabilir.

Bunlara rağmen ağrı geçmiyorsa ve çok şiddetliyse diş hekimine görünmeyi ihmal etmemelisiniz.

Geceleri ağrıyan dişe ne iyi gelir?

Uyumadan önce ağzı tuzlu su ile çalkalamak, buz torbasını ağrıyan dişin olduğu yanağa koymak, ağrı kesici almak ve yastık gibi bir yükseltici ile başı yukarıda tutarak uyumak gece yaşanan diş ağrısını geçirmeye yardım edebilir.

Şiddetli diş ağrısı neden olur?

Dişinizin içindeki pulpa, sinirler, dokular ve kan damarlarıyla dolu yumuşak bir maddedir. Pulpa sinirleri vücudunuzdaki en hassas sinirler arasındadır. Nitekim söz konusu sinirler tahriş olduğunda veya bakteriler (apse) ile enfekte olduğunda şiddetli ağrıya neden olabilir.

Diş ağrısı baş ağrısına neden olur mu?

Diş ağrısı yalnızca ağızda hissedilmez. Dişteki ağrı başa kadar vurarak baş ağrısına da neden olabilir. Sinüs enfeksiyonları gibi diğer sorunlar da bazen hem diş ağrısı hem de baş ağrısı şeklinde yayılabilir.

Diş fırçası diş ağrısına neden olur mu?

Sert diş fırçası kullanımı ya da aşırı yumuşak diş fırçasının aşındırıcı özelliği ile diş yapısı zarar görebilmektedir. Fazla macun kullanımı veya hatalı fırçalama sonrasında genellikle baskın kullanılan elin denk geldiği bölgede oluşan aşınma, hem diş eti çekilmesine neden olabilir; hem de diş eti çekilmesi sonucu yumuşak kök yüzeyinin açığa çıkmasıyla hissedilen ağrıya sebep olur.

Diş ağrısı kendiliğinden geçer mi?

Bazı durumlarda diş ağrısı veya diş hassasiyeti kendiliğinden geçebilir. Bu durum, büyük olasılıkla dişinizin geri dönüşlü bir enflamatuar tepkisi olarak açıklanır. Ancak unutulmamalıdır ki bir diş hekimi ağrınızın nedeni hakkında doğru bir teşhis koyduktan sonra, daha fazla hasar önlenebilir ve diş ağrısına kalıcı çözüm bulunulabilir.

Kolonya, alkol diş ağrısına iyi gelir mi?

Kulaktan dolma bilgilerle diş ağrısı esnasında, ağrıyı hafifletmek amacıyla dişe alkol kolonya yerleştirmenin herhangi bir faydası yoktur. Zira bu tür maddelerin ağrı kesici ve tedavi edici özelliği bulunmamaktadır. Üstelik dişe alkol, kolonya bastırmak diş etlerinde de hasarlara neden olacaktır. Dişteki ağrı ancak mevcut sorun ortadan kaldırıldığında kaybolacaktır.

Ağrıyan dişe kanal tedavisi yaptırmak, dolgu uygulamak işe yaramaz mı?

‘Ağrıyan dişin bana faydası olmaz. Kanal tedavisi de, dolgu da tutmaz.’ düşüncesi kesinlikle doğru değildir. Her ne olursa olsun, kişinin kendi dişi kadar sağlıklı bir protez, ne estetik, ne de fonksiyon olarak mümkündür. Nitekim kişinin kendi dişlerini sağlıklı bir şekilde koruması önemlidir.

Zonklayan diş ağrısına ne iyi gelir?

Zonklayan bir diş ağrınız olduğundan tuzlu ve ılık bir suyla çalkalama yapabilir, dişte olan ağrının hafiflemesini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda diş etinizde şişlik varsa tuzlu su yatıştırıcı görevi görür. Diş ağrınız çok şiddetli zonkluyorsa ağrı kesici alabilir ya da uzman diş hekimine görünebilirsiniz.

20’lik diş ağrısına ne iyi gelir?

20’lik dişler nedeniyle oluşan ağrıyı hafifletmek için, ağrının olduğu bölgeye buz uygulanarak gargara ile ağız temizliği yapılabilir. Bunun yanında ılık su ile çalkalama yapmak da 20’lik diş ağrısına iyi gelebilecek yöntemler arasında yer alır.

Bebeklerde diş ağrısına ne iyi gelir?

Bebeklerde diş ağrısı yaşandığında, diş etlerine soğuk ve hijyenik bir bezle kompres yapılabilir. Ayrıca ağrı kesici jellerden yararlanarak diş etlerinin rahatlamasını sağlayabilirsiniz.