Gündem

İl Müdürü Nazan Türkarslan İlçe İlçe Gezilerine Devam Ediyor

İlçe İlçe Gezen Tarım ve Orman İl Müdürü Nazan Türkarslan, hem üreticilerle bir araya geliyor hem de yapılan üretimleri yerinde görme fırsatı buluyor.

Kırsalda üretim yapan çiftçiler, köylerde kalkınmayı sağlamak amacı ile  kurulan kooperatifler, işletmeler ve tarımsal alanları yerinde görmek ve sahada üreticilerin sorunlarını dinlemek amacı ile  ilçe ziyaretlerini sürdüren Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürü Nazan Türkarslan, gerçekleştirdiği Ayvacık İlçesi ziyaretinde üreticilerle bir araya geldi. Türkarslan’ın ilçe ziyareti kapsamında ilk durağı Ayvacık ilçesine bağlı Bektaş Köyü oldu.  FAO yetkilileri ile köye giden ve burada doğal boyalarla üretilen Ayvacık’a has kalı dokuma atölyesini ziyaret ettiler. Bektaş Köyü  Kadın Emeği Tarımsal Kalkınma Kooperatifi himayesinde üretimi devam ettirilen halı Atölyesi hakkında bilgiler aldılar.

Türkarslan ve Beraberindekilerin ikinci durağı ise  Ayvacık/ ilçesine bağlı Şapköy oldu. Antep Fıstığı yetiştiriciliği yapan köylülerin talebi ile kurulan  Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifini ziyaret ederek kooperatife ait  Badem-Fıstık Kırma, Kurutma ve Paketleme Tesisinde incelemelerde bulundu. Ardından coğrafi işareti için başvurusu yapılan Geleneksel Tepik, Terme Peyniri yer altından çıkartıldı.  Köy Muhtarı ile  birlikte toprak altında da kaldığı 1 yıllık  olgunlaşma sürecinden sonra gömülü olduğu alandan çıkartılma sürecine eşlik ederek,  üretilen geleneksel peynir üretim süreci hakkında Türkarslan ve beraberindekilere bilgiler verildi.

 

Şerife Erdem