Gündem

Mantar Toplayıcılardan Yeni Keşif

Çanakkale’de mantar toplayan  vatandaşlar, Çanakkale yöresinde çok bulunmayan ancak bu sene bolca oluşan yeni mantar türü Civciv mantarını keşfetti.

Doğada mantar toplayarak  geçimini sağlayan Çanakkaleli vatandaşlar bölgede çok görülmeyen ancak bazı illerde daha çok görülen Civciv mantarını keşfetti.  Benzersiz görünüşü ile diğer mantarlardan kolayca ayrılabilen  civciv mantarı Çanakkale’de ilk kez görüldü. Yaprak döken ve kozalaklı ormanların zemininde, yaprak ve yosunlar arasında nemli ortamda  yeşeren yeni tür, Çanakkale’de de görülmeye başlandı. Daha çok Eylül ve Şubat  ayları arasında görülen mantar türü bol yıl bolca bulunuyor. Borazan mantarı ve sarı kız mantarını andırsa da başlı başına farklı bir lezzet taşıyan Civciv mantarı,  mantar toplayıcılar  tarafından ilk kez Çanakkale’de görüldüğü belirtildi.

Yenice İlçesinin Kazdağları bölgesi başta olmak üzere bir çok ilde farklı yerlerde mantar toplayan isimlerden biri olan ve Sosyal medya hesabında yayınladığı videolarla mantar türleri ve nasıl toplandığı ile ilgili bilgiler veren  Kamuran Arslan, yeni videosunda Çanakkale’de ilk kez gördüğü Civciv Mantarı hakkında bilgiler verdiği bir video yayınladı.  Kamuran Arslan Çanakkale’de bu türün ilk kez görüldüğünü belirtti.

Cuma Deren