Gündem

Merkezde Seçmen Sayısı Arttı

Çanakkale  kent merkezindeki seçmen sayısı 2019 yerel seçimlerine kıyasla 7 bin 577 kişi artarak 101 bin 513'e yükseldi.

 

Partiler çıkardıkları belediye başkan adaylarını sahaya sürerken seçmen kime oy vereceğinin sorusunu arıyor. Yüksek seçim kurulu şehir merkezleri, ilçe ve beldelerde oy kullanacak seçmen sayısını açıkladı.  Yüksek Seçim Kurulu'nun verilerine göre, Çanakkale  kent merkezindeki seçmen sayısı 2019 yerel seçimlerine kıyasla 7 bin 577 kişi artarak 101 bin 513'e yükseldi.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi için partiler adaylık kararlarını amamladı ve  Belediye Başkan Adayları, Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclisi üyelerinin kesinleşmiş listesini son gün olan 20 şubatta Yüksek Seçim Kuruluna teslim etti.  Millet İttifakının bozulması ile partiler kendi adayları ile seçime girme kararı alırken, Milliyetçi Hareket Partisi Merkezde Cumhur İttifakı Adayı  Jülide İskenderoğlu'nu destekleyecek. 12 adayın yarışacağı Çanakkale'de 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde 101 bin 513 seçmen oy kullanma hakkına sahip olacak. 7 bin 577 kişinin Çanakkale'de ilk  kez oy kullanacağı seçimde adaylar saha çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye'nin en büyük beldesi olan Kepez Beldesinde de 27 bin 577 seçmen 31 Mart Pazar günü sandık başına gidecek. Vatandaşlar, adayların vaatlerini değerlendirip, kendi beklentilerine uygun bir tercih yapmak için  seçim gününü bekliyor.

Şerife Erdem