Gündem

Başkan Vekili Arslan “Başımıza Ne Geliyorsa Cahillikten Geliyor”

Çan Belediyesi, İlçedeki kitap kurtlarını kitaplarla buluşturmak ve yazarlara destek olmak amacı ile gerçekleştirdiği Kitap Günleri ve Yazar Buluşmaları başladı.

Kitap Günleri Buluşmasının açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkan Vekili Harun Arslan, giderek azalan okuma alışkanlığına dikkat çekerek “Bu ülkenin başına ne geliyorsa cahillikten, ne geliyorsa okumamaktan geliyor” dedi.

Çan Belediyesi kültürel etkinlikleri kapsamında İlçedeki kitap kurtları ve yazarlarla buluşturmak amacı ile   Çan Belediyesi Kitap Günleri ve Yazar Buluşmaları  etkinliğini gerçekleştirdi. Çanakkale’de faaliyet gösteren yayın evleri başta olmak üzere Türkiye’nin bir çok yerinden yayın evi ve yazarları Çan’da kitap severlerle buluşturuyor. 27 – 28 – 29 Şubat ve 1 Mart tarihlerinde Çan Belediyesi Düğün Salonunda gerçekleştirilecek. Kitap Günleri etkinliği düzenlenen açılış ile başladı.

  Yazar Buluşmaları kapsamında ülkemizde adından söz ettiren  Sinan Yağmur, Buket Uzuner, Fazıl Sayın, Dilek Cesur, Sinan Akyüz, Saniye Bencik Kangal  Çan Belediyesi Kültür Sanat ve Gençlik Merkezinde okuyucular ile buluşacak. Ülke çapında bilinen yazarların yanı sıra Çanlı ve Çanakkaleli yazarların da katılacağı etkinlik Açılış Programı ile başladı.

 4 gün sürecek etkinliğin açılış programında bir konuşma yapan Çan Belediye Başkan Vekili Harun Arslan “Yaklaşık 2 aydan bu yana hazırlandığımız, çok istekli olduğumuz çok daha iyilerini de yapmak istediğimiz bir etkinliğin açılışındayız. Şu anda aramızda görmüş olduğunuz üzere yayınevlerimiz var. Dışarıdan gelen, İstanbul'dan gelen ve Yine yayın evlerinin çalışmakta olduğu, birlikte çalıştığı dört gün sürecek etkinliklerimizde kitap yazarlarımız var.   Dört gün boyunca söyleşilerimiz devam edecek. Yine Çanlı olan kardeşlerimiz var, arkadaşlarımız var, Yenice'den kitap yazarlarımız var.  Tüm Çanakkale bölgesine hitap eden bir organizasyon planladık ve hiç kimseyi ayırt etmeden etkinliğimize davet ettik. Ve onlar da görüyorum ki davetimize icabet ettiler. Sizlerin huzurunda bütün yazarlarımıza da tek tek teşekkür ediyorum” dedi.

Yazarlara Desteğimiz Sürecek

Çan Belediye Başkan Vekili Harun Arslan, düzenlenecek böyle etkinliklerle yazarlara ve yayın evlerine destek olduklarını belirterek “Dinimizin de emrettiği gibi  Oku. Dinimiz bile okumayı ilk emir olarak bizlere emretmiş. Peki bizler ne kadar okuyoruz?   Bizler ne kadar okutması, okunabilmesi için imkan sağlıyoruz. İşte bu eksikliği de gördüğümüz için yerel yönetim olarak bu anlamda hem yazarlarımıza hem kitapseverlerimize destek olmak, önlerini açmak adına bu etkinliği düzenlemiş bulunmaktayız. Bizler onlara destek olursak onlar yarattıkları, ortaya çıkardıkları eserleri çoğaltacaklardır. Eserler çoğaldıkça bu işe etki artacaktır. Ve biz de yerel yönetim olarak kitap fuarı etkinliğine, yazarlarımıza ve kitapseverlerimize her türlü desteği arttırarak devam ettireceğiz.  Bu bir başlangıç olsun. Bir karışma olsun, bir kaynaşma olsun bundan sonra hep birlikte el ele vererek, üstüne koyarak daha güzel etkinlikler yapmak istiyoruz” dedi.

Başımıza Ne Geliyorsa Cahillikten Geliyor

Başkan vekili Harun Arslan, konuşmasında kitap okumanın ve bilgilin önemine de değinerek “Bunda yazan arkadaşlarımızın desteği önemli olduğu kadar dışarıdan bize destek sunacak olan kitap evlerimize ve yayın evlerimize de ihtiyacımız var. Biz her türlü öneriye kapımız ve gönlümüz açık. Yeter ki toplumun menfaatine hele hele hele göz bebeğimiz olan gençlerimizin menfaatine. Çünkü ben şahsım olarak şunu çok iyi biliyorum. Bu ülkenin başına ne geliyorsa cahillikten, ne geliyorsa okumamaktan geliyor. Halbuki akademik çalışmalar yapılsa ve akademik çalışmalar takip edilse bilgiye dayalı bir toplum, bilgiye dayalı bir yaşam şeklimiz olsa, bu ülke görmüş olduğunuz yoksulluklar, yolsuzluklar, adaletsizlikler hiçbiri olmayacaktır. Nasıl ki her sözümüzde Problemli bölgeler olarak Orta Doğu ülkelerini gösteriyorsak, huzuru bulmuş ülkeler saymaya geldiğimizde Avrupa'yı gösteriyorsak işte Avrupa okumak ile teknoloji ile bilim ile akademik çalışmalar ile üniversiteler ile entegre olup toplumun menfaatine faydalı işler yaptıkları için bu seviyeye geldiler. İşte biz de bunları göz önünde bulundurmalıyız. Biz de eğitimi, okumayı, kitabı, kişisel gelişimi, sosyalleşmesini ön planda tutup daha refah, daha mutlu, daha çağdaş, daha güvenilir, daha adaletli bir ülke yaratabilmemiz için temel taşı buradan başlıyor” dedi.

 

 

Burcu Erdal