Gündem

Yem Üreticilerine Destek Artıyor

Hayvan üreticilerinin en büyük sorunlarından biri olan girdi maliyetlerini azaltmak ve dışa bağımlılığı ortadan kaldırarak yerli üretime geçmek için üreticilerin desteklendiği proje kapsamında Yenice İlçesinde 90 üreticiye bin kilogramlık Silajlık Sorgum tohumu dağıtıldı.

Türkiye’nin giderek dışa bağımlı olduğu ve hayvan üreticilerinin en büyük girdi maliyetlerinden biri olan yerli yem üretimini desteklemek ve üreticilerin girdi maliyetlerini azaltarak yem üretiminde dışa bağımlı olmaktan kurtulmak amacı ile Tarım ve Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen  Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında Çanakkaleli üreticilere  silajlık Sorgum tohumu dağıtıldı. Çanakkale’deki üreticilerin desteklenmesi ve ekilmeyen alanları yem üretimi için değerlendirmek amacı ile Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Yenice Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü destekleri ile üreticilere silajlık Sorgum tohumu desteği verildi.

90 Çiftçi Yem Üretecek

Yenice İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından dağıtımı gerçekleştirilen tohum dağıtım programına Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan da katılım sağladı. Üreticilerin başvurusu üzerine bin kilogramlık sorgum tohumu temin edilerek başvuruda bulunan Yenice’deki 90 üreticiye dağıtımı gerçekleştirdi. İl Müdürü Nazan Türkarslan, katıldığı tohum dağıtım töreninde üreticilere hem tohum hakkında bilgiler verdi hem de  ülkenin ve Çanakkaleli hayvan üreticilerin yem ihtiyaçları hakkında bilgiler verdi.

 İlçede İncelemeler

Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, tohum dağıtımın ardından İlçede bazı ziyaretler gerçekleştirdi. Türkarslan, Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından İlçede gerçekleştirilen ‘Meme Sağlığı ve Süt Hijyeni Projesi’  kursu tamamlayan kursiyerlere belgeleri ve Hijyen Setlerinin teslimi törenine katıldı. Burada da kursiyerlere hijyen ve hayvanın sağlığı hakkında bilgiler veren Türkarslan, daha sonra kursiyerlere set ve belgelerini takdim etti.

İl Müdürü Nazan Türkarslan ardından Yenice İlçesine bağlı Gümüşler Köyünde düzenlenen ‘Buzağılarda 0-4 Aylık Bakım ve Beslenme ile Süt Sığırcılığında Gebelik ve Laktasyon Döneminde Beslenme Tekniklerinin Öğretilmesi’ eğitimine katıldı.  Burada da kursiyerlerle bir araya gelen Türkarslan Kursu tamamlayan vatandaşlar için gerçekleştirilen eğitimler sonrası yapılan törenle kursiyerlerin belgelerini takdim etti.  Türkarslan’ın ilçedeki son durağı ise Çilek üretim serası oldu. Çanakkale’nin tescilli ürünlerinden biri olan Yenice Çileğinin üretildiği  İlçeye bağlı Çınarcık Köyümüzde çilek yetiştiricisi Ali Demirel'e ait çilek tarlasını ziyaret Türkarslan, burada incelemelerde bulundu. Ürünler hakkında bilgiler aldı.

Şerife Erdem