Gündem

Türk Mutfağının Eşsiz Lezzeti Yaprak Sarma Festivali Yapıldı

Çan’da Yaprak Sarma Festivali düzenlendi.  Atölye çalışması ile önce yaprak sarmayı öğrenen öğrenciler daha sonra pişirdikleri  sarmaları katılımcılara ikram ettiler.

 

Türk Mutfağını dünyaya tanıtmak amacı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle hazırlanan Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı kitabından hareketle her yıl olduğu gibi bu yıl da 21-27 Mayıs tarihleri arasında tüm dünyada eş zamanlı olarak kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında Çan’da Yaprak Sarma Festivali düzenlendi.  Atölye çalışması ile önce yaprak sarmayı öğrenen öğrenciler daha sonra pişirdikleri  sarmaları katılımcılara ikram ettiler.

Bu yıl 4.'sü  gerçekleştirilen Türk Mutfağı Haftasında Çan Hacı Fatma Bodur Mesleki Teknik Ve Anadolu Lisesinde  öğrencileri gerçekleştirdikleri Yaprak Sarması Festivali  ile kutladı. Türk Mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Yaprak sarmanın öğrenildiği festival ‘YaprakSarma Atölyesi ile başladı.   Anadolu'nun bereketli toprağı ve iklim çeşitliliğinin hayat verdiği Türk Mutfağını ve bin yılık lezzet mirası tanıtmak ve bu konuda farkındalık yaratmak, marka olmak amacıyla okulda festival öncesi düzenlenen çalıştayda öğrenciler yaprak sarma sardı. Geleneksel Türk tatlarından olan yaprak sarmasının yaratıcı ve özgün sunumlarla hazırlandığı atölye çalışmasına Çan Kaymakamı  Dr. Emre Nebioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fuat Kılıçaslan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Zübeyde Dinç ve Murat Köse İlkokulu Müdürü Turan Çokgezer de katıldı.

Festivalin mutfak atölyesi bölümünde Çan Hacı Fatma Bodur Mesleki Teknik Ve Anadolu Lisesi  Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı ile birlikte 75. Yıl Murat Köse İlkokulu 3-G sınıfı öğrencileri, Sınıf Öğretmenleri Aycan Arslan ve velileri iki ayrı ekibe ayrılarak Zeytinyağlı Yaprak Sarma ve Etli Yaprak Sarma çalışmaları yaptılar. İlköğretim öğrencilerinin katılımı ile  Lisenin mutfağında gerçekleştirilen atölye çalışmasında öğrenciler, Çanakkale Bağlarından koparılarak getirilen taze asma yaprakları ve yaprakların arasına doldurulacak harç ile ilgili şeflerden bilgi aldı. Daha sonra  sarmaları doldurmaya başladı.  Sarmalarını pişiren öğenciler daha sonra protokol üyelerine hazırladıkları sunumla ikraam ettiler.

Cuma Deren