Gündem

120 Tonluk Tesis Devreye Girdi, Yolların Asfaltı Bayramiç’te Üretilecek

Köy yolları başta olmak üzere, Kırsalı kentlere bağlayan yollarda asfalt dökecek İl Özel İdaresi kurduğu tesisle kendi asfaltını kendi üretecek.  Geçtiğimiz yıl temeli atılan ve bu yıl tamamlanarak hizmete alınan Saatte 120 ton asfalt üretecek tesis Bayramiç İlçesinde düzenlenen törenle açıldı.

Taşıma asfalt ile maaliyeti artan köy yolları ve kent bağlantılarının yapımı için kolları sıvayan  Çanakkale İl Özel idaresi geçtiğimiz dönem İl Genel Meclisi tarafından alınan  kararla İller Bankasından alınan  15 milyon kredi, diğer kısmını ise 2023 ve 2024 yılı bütçelerinden karşılanan ve geçtğimiz yıl temeli atılan  Asfalt Plenti  tamamlanarak hizmete girdi.  Bayramiç ilçesinde kurulan Çanakkale il Özel idaresi sıcak asfalt plent tesisi düzenlenen törenle açıldı. Törene Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin, Bayramiç Kaymakamı Alper Taş, İl Genel Meclis Başkanı Halil Ertuğrul, İl Genel Meclisi üyeleri, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından bir konuşma yapan Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin, tesisin yapım süreci hakkında bilgiler vererek  “Kuruluşuna 2022 yılında süreci başlattık. İl Genel Meclisi'nin bütçemize ödenek koymasıyla birlikte, Sayın Valimizin tensipleriyle bu arazinin İl Özel İdaresi'ne tahsis edilme süreciyle süreç başladı. 2023 yılı Mayıs ayında ihalesini yaptık. İhale sürecinden sonra yapım, imalat süreçleri devam etti. Arazinin izinlerinin alınması ve kurulum yaklaşık bir yıl sürdü. Bu süreçte iller Bankası katkılarıyla da tesisimize katkı sağladık. Bu süreçte Bakan Yardımcımız Bülent Turan Bey'in desteği, yine o dönem Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu’nun destekleri ve şimdi Milletvekilimiz Ayhan Gider'in destekleriyle tesisimizi faaliyete geçirdik. Yaklaşık saatte 120 ton kapasiteli bir tesisimiz. Bu tesisimizden yaklaşık 2 bin 100 kilometre asfalt yolların tamir ve bakımı buradan malzeme üretilmek sürecine yapılacak. Yol Ulaşım Müdürlüğü'müze hayırlı olsun. Köylerimize, muhtarlarımıza, vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin’in konuşmalarının ardından Teknik ekip tarafından  katılımcılara tesisin işleyişi ve teknikleri hakkında bilgiler verdi.  Yapılan bilgilendirmelerin ardından saatte 120 ton asfalt üretim kapasitesine sahip tesisin çılışı gerçekleştirildi.

 

Şerife Erdem