Gündem

Hafta Sonu LGS Heyecanı Yaşandı

Milli Eğitim Bakanlığınca ortaokul 8. sınıfta eğitim gören öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı hafta sonu gerçekleştirildi. Türkiye genelinde 1 milyon 38 bin 192 öğrencinin katıldığı sınavda Çanakkale’de de heyecanlı anlar yaşandı.

Hafta sonu gerçekleştirilen sınav, 973 yurt içi sınav merkezinde 3 bin 891 okuldaki 62 bin 663 salonda, yurt dışında ise 11 sınav merkezinde 11 okuldaki 35 salonda yapıldı. İçerde öğrenciler, dışarda ise aileler heyecanlı anlar yaşadı. Çanakkale’de de belirlenen sınav merkezlerine öğrenciler aileleri ile erkenden geldi. Sınav saati öncesi okulları ziyaret eden Vali İlhami Aktaş da öğrencileri yalnız bırakmadı. Vali İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz’ın da hazır bulunduğu sınav merkezlerini ziyaret ederek öğrencilere başarılar dilediler.

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında gerçekleştirilen sınav için çocuklarını getiren veliler ile bir süre sohbet eden Vali İlhami Aktaş, Çanakkale  genelindeki sınav binalarında öğrencilerin sorunsuz bir sınav günü geçirmeleri için tüm tedbirlerin alındığını ifade etti. Vali İlhami Aktaş "Ailelerimizin sınav heyecanını paylaşıyor, öğrencilerimize sınavlarında üstün başarılar diliyorum." dedi.

İl Merkezinin yanı sıra İlçelerde de sınav merkezleri kuruldu. Çevre köy okullarından İlçe merkezine gelen öğrencilerin ulaşım desteği başta olmak üzere sınav yerlerinin tespiti ile öğrencilere kolluk kuvvetleri başta olmak üzere kamu çalışanları da destek oldu.  Öğrencilerin yanında olan bir başka isim ise Gelibolu Belediye Başkanı Dr. Kamil Soyuak oldu. Soyuak, sınav merkezlerini ziyaret ederek sınav öncesi öğrencilere başarılar diledi. Çocuklarını bekleyen ailelerle sohbet etti.

Şerife Erdem