Gündem

‘Şeffaf Olacağım’ Diyen Başkan Muharrem Erkek Mal Varlığını Açıkladı

31 Mart yerel seçimlerin ardından Çanakkale Belediye Başkanlığına seçilen Belediye Başkanı Muharrem Erkek Mal varlığını açıkladı.

Belediye seçimlerinde sık tartışılan bir konu olan Mal varlıklarının beyanı En çok merak edilen adaylar arasında  Çanakkale’nin adayları da yer alıyordu. Ancak seçim döneminde adaylar varlıklarını açıklayamadı. Seçim sürecinde her fırsatta ‘Şeffaflık’ vurgusu yapan Muharrem Erkek, Belediye Başkanı seçildikten sonra  mal varlığını açıklayan Belediye Başkanı Muharrem Erkek, bunu her yıl yenileyeceğini dile getirdi.

Konuya ilişkin nisan ayında gerçekleşen yeni dönem ilk Belediye Meclis Toplantısı’nda da açıklamada bulunan Başkan Erkek, Çanakkale halkı adına hizmetle geçecek olan yeni beş yıllık dönemde temel anlayışın kamu yararı olacağını, bu doğrultuda katılımcılık, şeffaflık ve hesap verilebilirlik konularına da hassasiyetle önem verileceğini açıklamıştı. Aynı toplantıda Başkan Erkek, hesap verilebilirlik konusunun kendisi için önemli olduğunu vurgulayarak, “Belediye Başkanı olarak hem kendi kişisel mal varlığımı hem eşimin mal varlığını her yıl düzenli olarak Çanakkale halkıyla paylaşacağım. Bunları hesap verilebilirlik adına, yerel demokrasi adına özenle yerine getireceğiz” demişti. Belediye Başkanı Muharrem Erkek’in bu açıklamalarına paralel olarak kendi ve eşi Özen Algönül Erkek’e ait mal beyanı, Çanakkale Belediyesi resmi internet sitesinden duyuruldu.

Başkan Muharrem Erkek’in yayınladığı Mal varlığı beyanında  kendisine ait taşınmazlar arasında  bir mesken, bir tane dubleks mesken, 7 tarla, bir arsa ve bir de iş yeri bulunuyor. Başkan Erkek’in bir araç iki de kamu görevlisi taşıma silahı bulunuyor. Başkan erkek ayrıca kendisine ait hesaplardan biri olan TBMM Emekli Maaş hesabında 15 bin TL.  Halk Bank TBMM Şubesinde  23 Bin Dolar, İş Bankası Çanakkale Şubesinde bin 50 Euro, Ayrıca İşbank Çanakkale Şubesinde  2 Milyon 394 bin  TL  olduğunu beyan etti. Başkan Muharrem Erkek ayrıca Eşinin de mal varlığını beyan ederek  her yıl dğzenli olarak mal varlığını paylaşacağının da altını çizdi.     

Haber Merkezi