Gündem

Öğrencilere Veterinere ve Kimya Mühendisliği Meslekleri Tanıtıldı

Her biri farklı meslek hayalleri ile Lise yıllarını tamamladıktan sonra üniversitede tercih edeceği meslekleri yakından tanımak ve bilgi almak amacı ile Kalkım İlk ve Ortaokulunda  farklı mesleklerden yetkililer öğrencilere mesleklerini tanıttı.

 

Kalkım İlk ve Ortaokulu hem farklı meslekleri öğrencilere tanıtmak hem de  öğrencileri gelecekte seçecekleri meslek hakkında bilgilendirmek amacı ile okulda gerçekleştirilen ve yıl sonu faaliyet haftası kapsamında Veteriner hekimlik ve kimya mühendisliği meslekleri öğrencilere tanıtıldı. Okulda öğrencilerin konuğu olan Veterinere hekim Mehmet Şentürk, hayvanların nasıl tedavi edildiği, hayvanlara nasıl yaklaşılması gerektiği ve nasıl davranılması gerektiği ile ilgili bilgiler verdi.  Özellikle yaklaşan yaz aylarında su bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına karşı öğrencilerin duyarlı olmasını söyledi.

Okulda öğrencilerin bir başka konuğu olan isim ise Kimya mühendisi Betül Şentürk oldu. Bölümü ve mühendislik hakkında yaptığı bilgilendirmede öğrencilere maddelerin kimyasal ve fiziksel süreçlerini inceleyip, yeni geliştirilen teknolojiyle ürünlerin daha verimli kullanılmasını sağladığı, disiplinlerarası mühendislik dallarından olması nedeniyle kimya mühendislerinin; fizik, kimya ve matematik gibi farklı alanlarda üstün bilgiye sahip olması gerektiği bilgileri  öğrencilere aktarıldı.

Hülya Öz