Gündem

Bayram Öncesi Bit Pazarında Yoğunluk

Pazar günü gerçekleştirilecek Kurban Bayramı öncesi son Bit Pazarında vatandaşlar bayramlık ve ev ihtiyaçlarını aradı. Yoğunluğun yaşandığı Bit Pazarında ikinci el olarak neredeyse her şey bulunurken, vatandaş yine de bütçesine uygun eşya aradı.

 

Marketlerde ve Konfeksiyon mağazalarında yapılan bayram indirimine rağmen beklenen ilgiyi görmezken Pazar günü gerçekleştirilecek Kurban Bayramı öncesi son Bit Pazarında kalabalık her zamankinden fazlaydı. Yaşanan enflasyon nedeni ile gelirlerin daraldığı ülkemizde vatandaşlar alternatif çözüm ararken, bu bayram konfeksiyon mağazalarındaki büyük indirimlere rağmen   vatandaş bayramlık için Bit Pazarındaki tezgahlara gitti. Çanakkale’de her Perşembe günü kurulan, ev eşyalarından, tekstile, kitaptan tamir eşyalarına, mobilyadan beyaz eşyaya kadar   akılla gelen her şeyin satışı yapıldığı bit pazarı, bayram dolayısı ile bu hafta ekstra bir yoğunluk yaşandı.

İndirimlere rağmen mağaza yerine vatandaşlar bit pazarından elbise ve ayakkabı aradı. Bayram Öncesi son bit pazarında konfeksiyon tezgahlarının başında yaşanan yoğunlukla vatandaşlar elbiseleri seçmeye çalıştı.  Vatandaşların bu bayram da tercihi Bit Pazarı Oldu.

 

Hülya Öz