Gündem

Jandarma Teşkilatı 185. Yıldönümü Törenle Kutlandı

Yarınlarından emin olan Türk devletin güvenliğini, huzurunu sağlayan Türk Jandarma Teşkilatının 185’inci kuruluş yıldönümü törenlerle kutlanıyor.  Kuruluş Yıldönümü dolayısı ile Çanakkale Jandarma Komutanlığı tarafından da çelenk koyma programı gerçekleştirildi.

 

Terörle mücadele başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışında düzenlediği operasyonlarla yurdu düşmanlara karşı savunan, doğal afetler, depremler başta olmak üzere her afette vatandaşın yanı başında olan, ihtiyaç duyulduğunda tereddütsüz hizmet eden,  Yarınlarından emin olan Türk  devletin güvenliğini, huzurunu sağlayan Türk Jandarma Teşkilatının 185’inci kuruluş yıldönümü törenlerle kutlanıyor.  Kuruluş Yıldönümü dolayısı ile Çanakkale Jandarma Komutanlığı tarafından da çelenk koyma programı gerçekleştirildi. 

Türklerin bilinen ilk devletinden bu yana üst düzeyde güvenliği sağlayan Kulluk Kuvvetleri, kurulan hey yeni devletle adeta yeniden yapılanmıştı. Jandarma teşkilatı,  son olarak Cumhuriyet Dönemi'nde geçirdiği değişim ve dönüşümlerle modern bir kolluk teşkilatı haline getirildi. 1939 yılında Sabit Jandarma Birlikleri, Seyyar Jandarma Birlikleri, Jandarma Eğitim Birlikleri ve Okullar olmak üzere dört grup halinde yeniden düzenlenen teşkilat, bunun dışında teşkilat yapısı içerisinde 1949 yılında nüfusu fazla olan illerde, polis  görevli  Jandarma birlikleri kuruldu.

Özellikle  1984 yılından günümüze kadar süre gelen ve binlerce şehit verdiğimiz mücadelelerin yaşandığı ,ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kasteden PKK ve diğer terör örgütlerine karşı, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri olmak üzere bütün ülke sathında terörle mücadelenin  en önemli unsuru Jandarma  olmuştu. Jandarma Genel Komutanlığı, gerek yurt içinde gerekse de sınırlarımız ötesinde gerçekleştirilen harekatlarda verilen tüm görevleri üstün görev anlayışıyla yerine getirmiş, ayrıca yurt içinde meydana gelen doğal afetlerde halkın daima yanında olmuş, yaraların sarılmasında büyük başarılar gösterdi. Jandarma Genel Komutanlığı bütün birimleriyle vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacı ile  24 saat esasına göre hizmet etmesi de ayrı bir gurur.

Jandarmanın 185. Yıldönümü Törenle Kutlandı

Kökleri Orta Asya’ya kadar uzanan devasa bir tarihe sahip Jandarma Teşkilatının  185. Kuruluş Yıldönümü,  tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale’de de  törenle kutlandı. Çanakkale Jandarma Komutanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene l Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Sadi Akman, Jandarma Eğitim Merkez Komutanı J. Albay Ufuk Yetiş, Jandarma Özel Merkez Eğitim Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Çakır, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, Çanakkale Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG. Yrb. Ercan Oran, Jandarma ve Emniyet teşkilatı mensupları  ve gaziler katıldı. Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasının ardından başlayan tören Saygı Duruşu ve  İstiklal Marşı ile devam etti. Törende bir konuşma yapan Jandarma Personel Kıdemli Çavuş Evren Ecer, jandarma teşkilatının tarihçesini okudu. Konuşmaların ardından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören sona erdi.

Jandarma Teşkilatı Üstün Başarılara İmza Atıyor

Jandarma Teşkilatının  185. Kuruluş Yıldönümü dolayısı ile Vali İlhami Aktaş da bir mesaj yayınladı. Aktaş, yayınladığı mesajında “14 Haziran 1839 yılında kurulan devletimizin en eski ve en köklü kurumlarından biri olan Jandarma Teşkilatımızın 185. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Devletimizin bekası, güvenliği ve huzurunun temininde modern yapısı iyi eğitimli personeli ve özverili çalışmalarıyla örnek olan Jandarma Teşkilatımız Aziz Milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahiptir. Milletimizin birlik ve beraberliğini korumak için kurulduğu günden bu yana büyük fedakarlıklarla canla başla çalışan Jandarma Teşkilatımız; göçmen kaçakçılığı, asayiş, terörle mücadele, trafik, uyuşturucu ticareti ve sorumluluk alanına giren diğer konularda üstün başarılara imza atmış ve atmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; Jandarma Teşkilatımızın 185. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, başarılı    çalışmalarının devamını diliyorum. Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize sağlık ve mutluluk diliyorum” İfadelerine yer verdi.

Cuma Deren