Gündem

Çan’da TKDK Destekleri İle İlgili Bilgiler Verildi

2011 yılından beri uygulanan Kırsal Kalkınmayı Destekleme programlarını içeren ve her dönem farklı sektörlerde desteklerin verildiği IPARD programı bu yıl da uygulanacak.

 Her yil milyonlarca TL desteklerin verildiği projede bu yıl Hayvancılık, et, süt, su ürünlerinin işlenmesine, bitkisel üretime, arıcılığa ve makineleşmeye kadar bir çok alanda destekler verilecek.  Bu kapsamda Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çanakkale İl Koordinatörlüğü tarafından Çan İlçesinde bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi . Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından 2024 yılında çıkılacak çağrılara ilişkin takvimini geçtiğimiz Mart Ayında açıklamıştı. Tarım ve orman Bakanı Bakan İbrahim Yumaklı, 2024 yılından itibaren uygulanacak IPARD III Programı’nın 81 ile yaygınlaştırıldığını belirterek, 7 yıl içerisinde 785 milyon avro hibe desteği kullandırılacağını belirtmişti. Hayvancılık, et, süt, su ürünlerinin işlenmesine, bitkisel üretime, arıcılığa ve makineleşmeye yönelik üreticilerin taleplerini karşılayacak IPARD 3 programı ise devam etmektedir. Sanayide olduğu gibi tarımda da adından söz ettiren Çanakkale’de özellikle kırsalda üretimin arttırılması amacı ile  verilecek destekler konusunda Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çanakkale İl Koordinatörlüğü tarafından   bilgilendirme çalışmaları devam ediyor.   

Yapılan bilgilendirme çalışmaları kapsamında TKDK Çanakkale İl Koordinatörü Hasan İskender’in de katılımı ile Çan İlçesinde bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. İlçe Kaymakamı Dr. Emre Nebioğlu’nun da katıldığı bilgilendirme toplantısında köy muhtarları, çiftçiler, STK üyeleri ve kamu kurum temsilcileri hazır bulundu.  Toplantıda bir sunum yapan TKDK İl Koordinatörü Hasan İskender, Hayvancılık, et, süt, su ürünlerinin işlenmesine, bitkisel üretime, arıcılığa ve makineleşmeye destek verildiği  IPARD 3 programı ve başvuru çağrı ilanları hakkında bilgiler verdi.

 

Cuma Deren