Gündem

‘DEĞİŞİM’ BEKLENTİSİ… YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

Kulislerde konuşulanlar, Türkiye’de dillendi. Değişim sinyallerinin Türkiye’de dillend tabanında, Değişim beklenti günden güne artıyor

BAŞKENT KONUŞUYOR, ÇANAKKALELİ SORUYOR;

“DEĞİŞİM NE ZAMAN?”

Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında, AK pati Teşkilatlarında değişim yaşanacağını, Cumhurbaşkanı Erdoğan net ifadeler ile dile getirmişti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, son olarak geçtiğimiz günlerde düzenlenen İl Başkanları toplantısında,  partisindeki değişim sürecine ilişkin konuşmuş, Teşkilatlardaki Metal yorgunluğuna değinmişti.

Başkent kulislerinde, üzerine türlü değerlendirmeler yapılan değişim sürecine ilişkin dile gelen söylemlerin, tabanda bir beklentiye yol açtığı gözlendi.

Ülke genelinde olduğu gibi, Çanakkale tabanında oluşan beklenti; teşkilatlarda, %40 ila 50 arasında değişim yaşanacağı yönünde.

Bu arada, Çanakkale İl Başkanlığı için ismi zikredilmeye başlayanlar dahi oldu. Bir önceki dönem Milletvekili Jülide İskenderoğlu’nun, kongreye kadar Atama kararı ile AK Parti il Başkanı olacağı kulislerde konuşulmaya başladığı gözlendi

-------------------------------------

 ‘DEĞİŞİM’ BEKLENTİSİ…

YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

--------------------------------------

Haftalardır siyaset kamuoyunun gündeminde yer alan başlığın, çarpıcı sorulara yol açtığı gözleniyor.

 İktidar partiye gönül vermiş birçok Çanakkalelinin dilinden; “Değişim lafta mı kaldı?” sorusu düşmüyor.

Çanakkale’de olduğu gibi, ülke genelinde Teşkilatlarda değişim beklentisi yaşadığı gözlenen AK Parti tabanı, Başkent siyasetini anbean takip ediyor.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında, Değişim süreci yaşanacağı sinyalleri verilmiş, bu konuda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan, net ifadeler kullanmıştı.

Başkent kulis bilgilerine göre; bazı teşkilatlarda zayıf noktalar belirlendi ve buna göre,  yüzde 40 ila 50 arasında değişim yaşanacağı yönündeki değerlendirmeler, Çanakkale siyaset kamuoyunun da üzerine türlü yorumlar yaptığı ana gündem maddesine dönüştü.

Başkentte dillenip, kulaktan kulağa yayılan söylemler, Çanakkale’ye de ulaştı.

İktidar parti tabanında, İl ve İlçe teşkilatlarında değişimin ne zaman yaşanacağı, yanıtı merak konusu soruya dönüştü.

 

Bu arada, İl Başkanlığı için ismi zikredilmeye başlayanlar dahi oldu. Bir önceki dönem Milletvekili Jülide İskenderoğlu’nun, kongreye kadar Atama kararı ile AK Parti il Başkanı olacağı kulislerde konuşulmaya başladığı gözlendi.

Başkent’ ten ulaşan kulis bilgilerine göre; Teşkilatlarda Yola Devem Edecekleri,  çıkarılan ‘Karne Notları’’ belirleyecek.

İl Başkanları toplantısında,  partideki değişim sürecine ilişkin önemli sözler eden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, net ifadeler ile Teşkilatlardaki Metal yorgunluğuna işaret etmişti.

Yorulanlar kadar, başarısız olan isimlerin,  değişeceğini her fırsatta vurgulayan Erdoğan’ ın bu sözleri ardından, teşkilatların zayıf noktalarını belirlemek için, Genel Merkezin harekete geçtiği ve karne hazırladığı edinilen bilgilerden.

Erdem Sürek