Gündem

Adatepe Köy Hayrı Gerçekleştirildi

Çanakkale’de farklı kültür ve gelenekler ile gerçekleştirilen köy hayırları bu yıl da ardı ardına gerçekleştiriliyor. Yapılan köy hayırlarına Lapseki İlöesine bağlı Adatepe köyü de bu yıl ki kçy hayrını gerçekleştirdi.

 

Kökleri, Türk kültürünün bilinen en eski uygulamalarına kadar giden ve dinimizin önceliklerinden olan yardımlaşmanın ön plana çıktığı bir gelenek de   Çanakkale köylerinde  düzenlenen köy hayırları ile gelecek nesillere aktarılıyor. Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında gerçekleştirilen    diğer adıyla Çiftçi Bayramı olan  Köy Hayırları,   yapılmaya devam ederken hafta da Lapseki İlçesine Bağlı Adatepe köyünde köy hayrı gerçekleştirildi.  Lapseki'ye bağlı Adatepe köyünde düzenlenen hayır yemeğine AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ve beraberindeki heyet katıldı.

 Vatandaşlar Aynı Sofrada Bir Araya Geldi

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider'in yanı sıra, Lapseki Belediye Başkanı Atilla Öztürk, AK Parti İl Genel Meclis üyeleri Halil Özer , Murat Gürşen, AK Parti Çardak Belde Başkanı Süleyman Gözsüz, İYİ Parti  İl Genel Meclis üyesi Yakup Uzun ilçe başkanları siyasi parti temsilciler  ve vatandaşlar, geleneklerin bir kez daha yaşatıldığı hayırlarda   aynı sofrada bir araya geldi.

 

Cuma Deren