Gündem

Bir Günde 14 Yangına Müdahale Edildi

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler bir günde anız yakması, biçerdöver ve saman balyasının çıkardığı 14 yangına müdahale ederek kontrol altına aldı.

 Geçtiğimiz yıl neredeyse Çanakkale Merkezine ulaşacak olan yangın sonra bu yıl da yaz aylarının başında çıkan Gelibolu ve Ezine yangınları  adeta Çanakkale’ye cehennemi yaşattı.  Tüm bu yangınlara ve uyarılara rağmen ihmallerden kaynaklı yangınlar devam ediyor. 25 Haziran Salı günü de Çan, biga, Eceabat ilçelerinde 14 farklı yangın çıktı. Yangınlar ekiplerin çabası ile büyümeden kontrol altına alındı.

Bir Günde 14 Yangın

25 Haziran  tarihinde saat 16:54’te Çan Bardakçılar,17:02’de Eceabat  Yalova,17:10 ‘da Biga Ayıtdere Köylerinden gelen ihbarlar Yangın Yönetim  Merkezince ivedi olarak değerlendirilmiş, ekipler derhal yangın mahallerine sevk edildi. Yangınların anlık olarak İHA dan alınan görüntülerle gelişmeleri  an be an izlendi. Çan Bardakçılar köyündeki orman yangınına havada bulunan iki su atar uçak tarafından acil müdahale yapılmış ve Çan İşletmesi yer ekiplerince yangının ilerlemesi durduruldu.

İHA dan alınan ve irdelenen görüntüler ile Biga  Ayıtdere köyündeki yangının tehlike arz edeceği öngörülmüş ve hava araçları ve diğer  yer ekipleri derhal rüzgar alan ve yayılma eğilimi gösteren Biga Ayıtdere Köyüne  yönlendirildi.  Yangınlar kontrol altına alınırken  Çan Bardakçılar Köyünde 0,5 hektar orman ,Yalova Köyünde 0,5  hektar Ziraat ve Biga Ayıtdere köyünde 1,7 hektar Orman alanı zarar gördü.  Aynı ilçelerde oluşan diğer yangınlar da büyümeden kontrol altına alındı.

 

Cuma Deren