Gündem

ALKIŞLAR SANA ÇANAKKALEM PROVOKASYONLARA GELMEDİK!....    

Fitili Kayseri’de ateşlenip, Suriye’ ye sıçrayan provokasyona, sağduyulu Çanakkale insanı gelmedi.

 Suriye’deki provokatif yaşanılanlara,  Çanakkalelilerin değerlendirmesinin, çok anlamlı bir ifadeyle geldiği gözlendi;

“KİRLİ OYUNLARA, 7 DÜVEL’İN DİZE GETİRİLDİĞİ ÇANAKKALE DÜŞMEZ”

Kayseri'de önceki gün, Suriye uyruklu bir kız çocuğunun akrabası tarafından taciz edilmesinin ardından,  düğmeye basılmışçasına provokasyonlar yaşandığı gözlendi.

Suriye'deki, Fırat Kalkanı operasyonu ile Türk askerinin kontrol altında tuttuğu bölgelerde çıkan olaylar, Türkiye’nin birçok noktasında tansiyonu yükseltti.

Bazı şehirlerimizde, sokaklarda gösteriler düzenleyenler oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dacn önemli bir çağrı geldi:

”Provokasyonlara gelmeyelim. İtidalli davranalım.  Hukuk dışı yollarla, insanlara, çevreye ve mallara zarar vererek suç işlemeyelim.

Devletimiz güçlüdür. Devletimize ve Milletimize karşı bu komploları kuranlar hak ettikleri karşılığı göreceklerdir.”

--------------------------------

TAVRIMIZI, SÖZÜMÜZLE GÖSTERDİK

“KİRLİ OYUNLARA, 7 DÜVEL’İN DİZE GETİRİLDİĞİ ÇANAKKALE DÜŞMEZ”

--------------------------------

Çanakkaleliler, kelimenin tam anlamıyla Provokasyonları yutmadı.

Sağduyulu davranan Çanakkaleliler, İçişleri bakanı Yerlikaya’nın da vurguladığı gibi; provokasyonlara gelmedi.

Önceki akşam, ülkenin birçok noktasından, bezer haberler gelmeye başladı.

Kayseri'de, Suriye uyruklu bir kız çocuğuna akrabası tarafından taciz olayı sonrası, gösterilen tepki sokaklara taştı.

Bu anlarda,  Suriye'deki Fırat Kalkanı operasyonu ile Türk askerinin kontrol altında tuttuğu bazı bölgelerde çıkan olaylar, eş zamanlı birilerinin provokotif eylemleri başlattığını akıllara getirmeye yetti.

Suriye’de yaşanılalar, Sosyal medyada paylaşılan bazı görüntüler sonrası, Hatay Reyhanlı, İstanbul, gibi bazı illerde vatandaşları adeta sokağa döktü.

Güvenlik güçlerimiz gereğini yaptı, Provokatörlüğü soyunan onlarca kişi gözaltına alındı. Kelimenin tam anlamıyla, ‘baba’ bir çağrı geldi.

 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; ”Provokasyonlara gelmeyelim. İtidalli davranalım.  Hukuk dışı yollarla, insanlara, çevreye ve mallara zarar vererek suç işlemeyelim.

Devletimiz güçlüdür. Devletimize ve Milletimize karşı bu komploları kuranlar hak ettikleri karşılığı göreceklerdir.” dedi.

Çıkan olaylara ilişkin bilgiler veren Bakan Yerlikaya; Kayseri’de meydana gelen çirkin olay sonrası ülke genelinde bazı şehirlerde Suriyelilere yönelik provokatif eylemler düzenlendiğine dikkat çekti ve şu bilgileri kamuoyu ile paylaştı;

“Yasa dışı yollara başvurularak gerçekleştirilen provokatif eylemler sonrası 474 şahıs gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şahısların 285 ’inin çeşitli suçlardan (Göçmen kaçakçılığı, yaralama, uyuşturucu, yağma, hırsızlık, mala zarar verme, cinsel taciz, dolandırıcılık, parada sahtecilik, tehdit, hakaret, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma v.b.) adli kaydı olduğu tespit edilmiştir. “

Yerlikaya yaptığı çağrısında ise şöyle dedi,  “Kıymetli Vatandaşlarım; Provokasyonlara gelmeyelim. İtidalli davranalım.  Hukuk dışı yollarla, insanlara, çevreye ve mallara zarar vererek suç işlemeyelim. Devletimiz güçlüdür. Devletimize ve Milletimize karşı bu komploları kuranlar hak ettikleri karşılığı göreceklerdir.”

Erdem Sürek