Gündem

Çan ve Bayramiç’in Pehlivanları Kırkpınar’da Yarı Final Gördü

Bayramiç Belediyespor Kulübü sporcusu Serhat Tekin de  kendi kategorisinde yarı final görerek üçüncü oldu.

 

Olimpiyatların ardından en eski organizasyonlardan biri olan Edirne Kırkpınar Yağlı Pehlivan güreşlerinde mücadele eden Çanakkaleli sporculardan Çan Belediyesi Güreş Kulübü sporcusu  Mustafa Şeref Özgül üçüncü olurken, orta küçük boyda güreşen Bayramiç Belediyespor Kulübü sporcusu Serhat Tekin de  kendi kategorisinde yarı final görerek üçüncü oldu.

14'üncü yüzyılda Rumeli’de doğup günümüze kadar uzanan geçmişiyle dünyanın en eski güreş festivali, aynı zamanda olimpiyatlardan sonra dünyadaki en eski ikinci spor etkinliği oln Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri  bu yıl da tarihi  anlara sahne oldu. Bu yıl 663.’ü gerçekleştirilen  Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri, binlerce pehlivanın katılımı ile  üç günde gerçekleştirildi. Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşlerinin ilk günü kortej yürüyüşü ile gerçekleştirildi. Muhteşem bir geçişe sahne olan törenin ardından er meydanında pehlivanlar üç gün boyunca kol bağladı.

Çan Ve Bayramiç’ten Sporcular Yarı Final Oynadı

Ülkenin dört bir yandan gelerek Kırkpınar er meydanında kol bağlayan pehlivanlar, başarı için güreşti. Kendi boyunda rakiplerinin sırtını yere getirerek yarı finale kadar çıkan  Çan Belediyesi Güreş Kulübü sporcusu  Mustafa Şeref Özgül yarı finalde rakibine elenerek üçüncü oldu.  Kırkpınar'da binlerce seyirci önünde adını okutan ve Çanakkale Belediye Spor Kulübü sporcusu  Yenice Haydarobalı Özgül, Çan Belediyesi ve Çan adını herkese duyurdu.

 Tarihi Kırkpınar’da adını yarı finale yazdıran bir başka isim ise Belediyespor Kulübü sporcusu Serhat Tekin oldu. orta küçük boyda güreşen Bayramiç Belediyespor Kulübü sporcusu Serhat Tekin rakiplerini bir bir devirerek yarı finale kadar yükseldi. Yarı finalde rakibine yenilen Tekin, tarihi güreşlerde 3. Oldu.

Burcu Erdal