Gündem

Açıkhava Sinema Gösterileri Başladı

Çanakkale Belediyesinin geleneksel hale gelen Açık Hava Sinema Geceleri bu yıl da gerçekleştiriliyor.

 Bu yıl Belediye tarafından  beyaz perdeye yansıtılan ilk film  Gupse Özay’ın yazıp yönettiği ve kendisinin oynadığı son filmi ‘Lohusa’ filmi oldu.

Yeşilçam’dan günümüze  komedi, dram ve macera dolu filmleri Açıkhava sinemasında vatandaşlarla buluşturan  Çanakkale Belediyesi, etkinlikleri bu yıl da başladı. Özgürlük Parkı, Barış Kafe ve Güzelyalı Halk Plajı'nda düzenlenecek açık hava sinema geceleri etkinlikleri Özgürlük parkında düzenlenen ilk gösterimle başladı.  Yaz sinema gecelerinin ilk filmi ise Gupse Özay’ın hamilelik maceralarını anlattığı ‘Lohusa’ filmi oldu.  2014 tarihinde vizyona giren ve senaryosunu kendi yazdığı, yönetmenliğini Hakan Algül'ün üstlendiği ilk sinema filmi Deliha' filmi ile hem yazarlığını yaptığı hem de oynadığı filminin ardından  Görümce, Deliha 2, Eltilerin Savaşı ile  izleyici karşısına çıkan Oyuncu, hamilelik sürecinde çalışmalarına ara vermişti.  Annelik döneminin ardından yeni bir film ile geri dönen ve bu kez başından geçen maceraları anlatan Gupse Özay ‘Lohusa’ filmi ile  farkını yeniden ortaya koymuştu.

Başarılı oyuncunun son filmi, Çanakkale Belediyesi tarafından bu yıl düzenlenen Açık Hava Sinema etkinliğinde bir kez daha beyaz perdeye yansıtıldı. Özgürlük Parkında gerçekleştirilen sinema gecelerine vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Özgürlük Parkındaki bir sonraki gösterim ise 23 Temmuz’da olacak. Yeşilçam’ın efsanesi ‘Selvi Boylum Alyazmalım’ beyaz perde de oynayacak.  24 Temmuz’da yine özgürlük parkında ‘Ratatuy’  beyaz perdeye yansıtılacak.Öte yandan Barış Kafede ise  11 Temmuzda  ‘Arım Balım Peteğim’    ve 25 Temmuzda ise ‘Türk İşi Dondurm’ filmleri yayınlanacak. Güzelyalı Halk Plajında ise ‘Petrol Kralları’ Yayınlanacak.

Hülya Öz