Gündem

Vizyon Projesi Ödülleri Sahiplerine Verildi

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Çanakkale Eğitim Vizyonu 2023 Projesi  kapsamında dereceye giren okullara ödülleri verildi.

 Zorunlu eğitim çağındaki kız ve erkek her çocuğun eğitime erişim ve devamlarını sağlayıp, okul terklerini önleyerek eğitim haklarını tüm boyutları ile kullanabilmelerini temin etmek ve  . Zorunlu öğrenim çağındaki nüfusun tamamı koşulsuz, nitelikli eğitime almak amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı önderliğinde tüm il milli eğitim müdürlüklerinde yürütülen Vizyon 2023 projesi Çanakkale’de de hayata geçirilmişti.  Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Çanakkale Eğitim Vizyonu 2023 Projesi  kapsamında dereceye giren okullara  ödüllendirildi.

Bağımsı Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise okulları arasında gerçekleştirilen projelerde  Bağımsın Anaokul kategorisinde Merkez Atatürk Anaokulu birinci, 23 Nisan Anaokulu ikinci, Zübeyde Hanım Anaokulu üçüncü oldu. Öğrenci sayısı 0-600 arasında olan İlkokullar kategorisinde ise Ezine 75. Yıl İlkokulu birinci, Gelibolu 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu ikinci, merkez Anafartalar İlkokulu ise üçüncü oldu. İlkokullar 600 ve üzerei öğrencilere sahip okullar kategorisinde ise  Merkez Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu birinci, Kepez Atatürk İlkokulu ikinci, Atatürk İlkokulu üçüncü oldu.

Öğrenci sayısı 0-500 arası olan Ortaokul kategorisinde Turgut Reis Ortaokulu birinci,   Eceabat Opet Tarihe Saygı Okulu ikinci, Erenköy Ortaokulu ü.üncü oldu.  Öğrenci sayısı 500’ün üzerinde olan Ortaokul kategorisinde ise  Merkez Atatürk İlkokulu birinci, Ömer Mart Ortaokuluikinci,  Hüseyin Akif Terzioğlu Ortaokulu üçüncü oldu.

Liseler kategorisinde Merkezde Vahit Tuna Anadolu Lisesi birinci, İbrahim Bodur Anadolu Lisesi ikinci, Ali Haydar Önder Anadolu Lisesi üçüncü oldu. Meslek liseleri kategorisinde ise  Çan İlçesinden Karşıyaka Hacı Fatma Bodur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okulu birinci,  Merkez   Bursa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci,  merkez Tacettin Arslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü oldu.

Kategoride bulunan diğer bir grup olan Kurumlar Kategorisnde ise Merkezde Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezi birinci, Biga İlçesinden Biga Bilim ve Sanat Merkezi ikinci ve  Gelibolu İlçesinden Gelibolu Bilim ve Sanat Merkezi üçüncü oldu.

Kordondaki Öğretmen evinde gerçekleştirilen ödül töreni ile derece alan okul yöneticilerine ödülleri takdim edildi. Ödül törenine   İl Millî Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Müdür Yardımcısı Hasan Ergüven,   Şube Müdürü Cengiz Yılmaz,  AR-GE Birimi Öğretmenleri ve proje kapsamında dereceye giren okul ve kurum müdürleri katıldı.  Çanakkale Eğitim Vizyonu 2023 Projesi kapsamında derece alan okul ve kurum müdürlerine ödülleri İl Millî Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

 

Burcu Erdal