Gündem

YENİ VALİ DR. TORAMAN,  İKİ KELİMEDE ÖZETLEDİ; “EN YÜCE ONUR, EN YÜCE GURUR”

5 İli kapsayın Valiler kararnamesi ile Çanakkale valiliğine atanan Kocaeli Valisi Ömer Toraman,CUMHURİYETİN ÖNSÖZÜNÜN YAZILDIĞI TOPRAKLARDA HİZMET EDECEK OLMAK, ONURLARIN EN YÜCESİ” şeklinde sözler ile duygularını dile getirdi.

 

 

Önceki akşam yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı Valiler kararnamesi Resmi gazetede yayımlandı. Şehitler Coğrafyası Çanakkale dahil beş il’e yeni valiler atandı.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ise,  Kocaeli Valiliğine atandı.

5 İL’İN VALİSİ DEĞİŞTİ

Çanakkale Valiliğine, Elazığ valisi Dr. Ömer Toraman, Kocaeli Valiliğine İlhami Aktaş, Diyarbakır Valiliğine, Vali-Mülkiye Başmüfettişi Murat Zorluoğlu, Vali-Mülkiye Başmüfettişliğine, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Malatya Valiliğine Seddar Yavuz,  Elazığ Valiliğine Numan Hatioğlu atandı.

------------------------

VALİ TORAMAN, “GURURLUYUM” DEDİ.

SÖZ KONUSU ÇANAKKALE OLUNCA, 

KELİMELER KİFAYETSİZ KALDI….

--------------------------

Önceki akşam yayımlanan, 5 il’i kapsayan Valiler Kararnamesi ile yeni Çanakkale Valisi Dr. Ömer Toraman oldu.

Vali Toraman, “CUMHURİYETİN ÖNSÖZÜNÜN YAZILDIĞI TOPRAKLARDA HİZMET EDECEK OLMAK, ONURLARIN EN YÜCESİ” şeklinde sözler ile duygularını dile getirdi.

Önceki akşam yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı Valiler kararnamesi Resmi gazetede yayımlandı. Yürürlüğe girdi. Şehitler Coğrafyası Çanakkale dahil beş il’e yeni valiler atandı.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ise Kocaeli Valiliğine atandı.

KARARNAME 5 İL’İ KAPSADI..

5 il için Valiler kararnamesi yayımlandı. Çanakkale Valiliğine, Elazığ valisi Ömer Toraman, Kocaeli Valiliğine İlhami Aktaş, Diyarbakır Valiliğine, Vali-Mülkiye Başmüfettişi Murat Zorluoğlu, Vali-Mülkiye Başmüfettişliğine, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Malatya Valiliğine Seddar Yavuz,  Elazığ Valiliğine Numan Hatioğlu atandı.  

Vali TORAMAN KİMDİR?

1967 yılında Erzurum'un Tortum ilçesinde dünyaya gelen Toraman, ilk ve ortaöğrenimini Erzurum'da, üniversite öğrenimini ise Başkent Ankara'da, ‘Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi'nde tamamladı.

Dr. Ömer Toraman, 1994 yılında Erzurum'da kaymakam adayı olarak göreve başladı. Ardından sırası ile; Kastamonu ili Küre ilçesi, Diyarbakır ili Eğil ilçesi, Çorum ili Karga ilçesi son olarak da Ankara ili Nallıhan ilçesi Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.

Elazığ Vali Yardımcılığı, Hukuk Müşavirliği, Kaçakçılık İstihbarat Harekât ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, İller İdaresi Genel Müdür Vekili olarak da görevler üstlenen Dr. Toraman, Tokat ve Kütahya Valiliği görevlerini de üstlendi.

Son olarak 2 Ekim 2021 tarihli ve 31616 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2021/467 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Elazığ Valiliği görevine atanan, evli ve üç çocuk babası Vali Dr. Ömer Toraman çok iyi derecede İngilizce biliyor.

Cuma Deren