Gündem

ÇAĞLAYAN TAKİPTE!..

Geçen 6 Temmuz’da, “Denildiği gibi değil” çıkışına imza atıp, Kepez Uygulama Otelinde tespit ettiği eksikliklere dikkat çeken İYİ Partili İl Genel Meclis üyesi Murat Çağlayan, çalışmaları yakından takip edeceğini vurgulamıştı.

Kepez Uygulama Oteli’nin, uzunca süredir devam eden Depreme dayanıklı hale getirilme çalışmaları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yapılan açıklama ile gündeme gelmiş. Açıklamada; “Yakın süre içinde otelin hizmete gireceği” dile getirilmişti.Denildiğinin aksine, otelde eksikler bulunduğunu yaptığı inceleme gezisi ile tespit ettiğini savunan Çağlayan çarpıcı sözler etmiş; “KERVANI YOLDA DÜZMEYELİM!?!.:” demişti.Çanakkalelilerden gelen şikayetleri Meclis gündemine taşıyıp, çözüm arayışları ile dikkat çeken İYİ Partili Meclis üyesi Çağlayan’ın,  2020’den bugüne, Depreme karşı güçlendirme çalışmaları süren, Kepezde’ ki Uygulama otelini hemen her gün ziyaret edip, çalışmaları yakından takip ettiği gözlendi.

---------------------------------------

 Hemen her gün, çalışmaları izliyor

 “KAMU ADINA TAKİPTEYİM!..” diyor.

 --------------------------------------

 Eksiklikleri tespit edip, çarpıcı sözler etmişti. Kama adına, çalışmaların takipçisi olacağını söylemişti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yapılan basın duyurusunda, yakın zaman içinde hizmete alınacağı açıklaması gelen Kepez Uygulama otelinin, denildiğinin aksine açılışa hazır olmadığı, İl Genel Meclis üyesi Çağlayan’dan gelen açıklamayla ortaya çıkmıştı.Geçen 6 Temmuz’ da, “Eksiklikler giderilene dek, Kamu adına takipteyim” çıkışına imza atan İYİ Partili İl Genel Meclis üyesi Murat Çağlayan, bilindik bir deyim ile göndermede bulunmuş; “Kervanı yolda düzmeyelim”  demişti.Çağlayan’ ın hemen her gün, Oteli ziyaret edip çalışmaları takip ettiği edinilen bilgiler arasında. “Açılışı yakında” denilen adreste, Çevre düzenlemesi gibi göze çarpan önemli eksiklikler bulunduğunu, yaptığı incele gezisinde tespit edip fotoğraflayan Çağlayan, Gazeteniz VİTAMİN’ e, otel binasında ve bahçesinde günlerdir hummalı çalışmaların sürdüğünden söz etti.Bu arada, Kepez Uygulama Oteli ve çevresinde kamyon ve iş makinelerinin, son günlerdeki hareketliliği dikkat çekti. 

ÇAĞLAYAN NE DEMİŞTİ?

 İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yapılan basın açıklaması üzerine;“Her ne kadar açıklamada yer bulan çalışmaları anlatan otel görselleri, yapmış olduğum tespitlerde anlık durumu anlatmıyor olsa da, kısa sürede otelin faaliyete geçecek olmasını sevindirici bir gelişme olarak görüyorum. “ çıkışına imza atan İl Genel Meclisi üyesi Çağlayan, sürecin yakın takipçisi olacağını vurgulamıştı.Çanakkale çiftçisinin sorunlarından, sosyal hayata, vatandaşların dile getirdiği şikayetleri,  İl Genel Meclisi’nin gündemine taşıyan isme dönüşen Çağlayan,2020’den buyana, Depreme karşı güçlendirme çalışmaları süren, Kepezde’ ki Uygulama oteli için, denilenlerin aksine durum tespiti yapınca harekete geçmişti.Otel çevresinde gözlenen, dikkat çeken hareketliğin, eksik kalan çalışmaların sonlanmasına dair önemli bir işaret olarak gördüğünü sözlerine ekleyen Çağlayan;

 “Şehrimiz Turizmi ve Turizm eğitimi alan öğrencilerimizin stajı açısından önemli kurumu olarak gördüğümüz, Kepez'deki Uygulama Otelinde 2020 Şubatından beri Depreme karşı güçlendirme çalışmaları yapılıyor.Aylardır, inşaat halindeki otel binasında, turizm eğitimi alan öğrenciler için önemi tartışılmaz staj ortamı sağlanamamıştı. Çalışmaların yılladır sürüyor olmasının eksileri, tahminlerin de üzerindedir diye düşünüyorum. Çalışmalarda, nihayet sona gelindiğini İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan açıklama ile öğrenmiştik. Her ne kadar açıklamada yer bulan çalışmaları anlatan otel görselleri, yapmış olduğum tespitlerde anlık durumu anlatmıyor olsa da, kısa sürede otelin faaliyete geçecek olmasını sevindirici bir gelişme olarak görüyorum.” Şeklinde günler önce yaptığı değerlendirmesini dün bir kez daha tekrarladı.Çağlayan’ ın, bir tekrarı daha oldu.  Çağlayan, “İl Genel Meclisi’nin bir üyesi olarak, ‘kısa sürede’ denilerek açılışa ilişkin verilen geri sayım sürecinin özenle ve ısrarla, kamu adına takipçisi olacağım.” dedi.

 Cuma Deren