Gündem

Ayçiçek ve Kapya Biber Tarlalarında İnceleme

Çanakkale Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, geçtiğimiz yıllarda tırtıl ve kuraklık nedeni ile zarar gören Ayçiçek tarlaları ve hasadı başlayan kapya biber tarlalarında incelemelerde bulundu.

 

Gerçekleştirdiği saha gezileri ile  tarlada çiftçilerin yanında olan ve tarımsal alanda incelemelerde bulunan Çanakkale Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, geçtiğimiz yıllarda tırtıl ve kuraklık nedeni ile zarar gören Ayçiçek tarlaları ve hasadı başlayan kapya biber tarlalarında incelemelerde bulundu.

Kış yağışlarını yeteri kadar alamayan Edirne'de, sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık, ayçiçeğini olumsuz etkiledi. Bölgede süt olum devresindeki ayçiçeğiyle ekili bazı tarlalar kuruyup çatlamaya başlarken, ürün gelişimi de durdu. Üretici tarladaki ürününün tamamen kurumasından endişe etmeye başladığı bu dönemde, ayçiçeğinin Çanakkale’deki gelişimini incelemek ve bilgi almak amacı ile Kumkale Ovasındaki Ayçiçek üreticilerini ziyaret eden Çanakkale Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Ayçiçek tarlasında incelemelerde bulundu.  Yapılan inceleme çalışmalarında Türkarslan, hem çiftçilerden hem de kontrol mühendislerinden   bilgi aldı.

Öte yandan hasadı gerçekleştirilmeye başlanan Kumkale Ovasındaki kapya biber tarlasını da ziyaret eden Nazan Türkarslan, verimlilik ve rekolte hakkında üreticilerden bilgiler aldı.

Cuma Deren