Gündem

ADA’YA RAĞBET AZALDI, FİYATLAR DAHA DA ARTTI!?!..      BU TAHMİN, BOZCAADA İŞLETMELERİ İÇİN GELDİ

Cep yakan tarifelerinden yola çıkıp, Bozcaada Turizm İşletmelerindeki Fahiş fiyat uygulamasının,  Çanakkale için yeni vergi rekortmenleri çıkarmaya yeteceğini ileri süren birçok tatilcinin; Bir gelen, bir daha Bozcaada’ ya gelmemek üzere sözleşmeye başladı.

 

 

“HER BİRİ, VERGİ REKORTMENLİĞİNE ADAY OLMALI?”

 Cep yakan tarifelerinden yola çıkıp, Bozcaada Turizm İşletmelerindeki Fahiş fiyat uygulamasının,  Çanakkale için yeni vergi rekortmenleri çıkarmaya yeteceğini ileri süren birçok tatilcinin; “Bir gelen, bir daha Bozcaada’ ya gelmemek üzere sözleşmeye başladı.

 Ödenen hesaplar Afili, Ziyaretçinin öfkesi Katmerli” şeklinde sözler ile tepkilerini dile getirmeye başladığı işitiliyor.

 “MALİYE DENETİMİ BİR SIKLAŞSA?..”

 İçkili mekanlarda, ödenen bol sıfırlı hesapların, bunun karşılığında kesilen faturaların, Astronomik düzeye ulaşan tablonun durum tespitine yeteceğini savunan bazı tatilciler ise; “Maliye Denetimleri sıklaşsa, belki de bol sıfırlı hesaplar düşüşe geçer.” şeklinde sözler ile yüz gülümseten değerlendirmelere imza attıkları  gözleniyor..

 ADA’YA RAĞBET AZALDI,

 FİYATLAR DAHA DA ARTTI!?!..

 Fahiş fiyat politikası tavan yaptı. Tatil cenneti Bozcaada eleştirilerin odağında kaldı, Bir gidenin, ”Bir daha mı?” diyerek tepki göstermeye başladığı gözlenen, tatil denilince akla gelen adres, Kuzey Ege’nin incisi Bozcaada, gündemden düşmez oldu.

 YÜKSEK FATURALAR, ŞÖYLE DEDİRTİYOR; “HER BİR İŞLETME SAHİBİ,  VERGİ REKORTMENLİĞİNE ADAY OLMALI?”

 Cep yakan tarifelerinden yola çıkıp, Bozcaada Turizm İşletmelerindeki Fahiş fiyat uygulamasının,  Çanakkale için yeni vergi rekortmenleri çıkarmaya yeteceğini ileri süren birçok tatilcinin; “Bir gelen, bir daha Bozcaada’ ya gelmemek üzere sözleşmeye başladı. Ödenen hesaplar Afili, Ziyaretçinin öfkesi Katmerli” şeklinde sözler ile tepkilerini dile getirmeye başladığı işitiliyor.

 

ZİYARETÇİ SAYISI AZALDI,

 

FİYATLAR DAHA DA  ARTTI

 

Türkiye’ nin Ege denizinde stratejik anlamda da önemi tartışılmaz iki adresi, Fahiş fiyat politikası yüzünden adeta gündemden düşmez oldu. Gökçeadalı turizmcilerin, daha ılımlı fiyat politikasını öven, Bozcaada için ise tepkisi dinmeyen ziyaretçilerin,  “Astronomik fiyatları görmek isteyen adaya gider, bir daha gelmemek üzere de yemin eder.” şeklinde ifadeler ile çok sert çıkışlara imza atmaya başladıkları gözleniyor.

  Çanakkale’nin ada ilçeleri Gökçeada ve Bozcaada’ya ulaşımı sağlayan Deniz Ulaşım şirketi GESTAŞ verileri, özellikle Bozcaada’ ya rağbetin giderek azalmaya başladığını gözler önüne serdi. Bir önceki yıla oranla; feribotların Bozcaada seferlerinde araç geçişlerinin %50 oranında azaldığı, her geçen hafta da azalmanın katlandığı tespit edildi.   Tatilcilere göre, Fahiş fiyatlar adaya rağbeti azaltınca, fiyatlar düşeceğine, daha da bir arttı..

 

“MALİYE DENETİMİ BİR SIKLAŞSA?..”

 

İçkili mekanlarda, ödenen bol sıfırlı hesapların, bunun karşılığında kesilen faturaların, Astronomik düzeye ulaşan tablonun durum tespitine yeteceğini savunan bazı tatilciler ise; “Maliye Denetimleri sıklaşsa, belki de bol sıfırlı hesaplar düşüşe geçer.” şeklinde sözler ile yüz gülümseten değerlendirmelere imza attıkları gözleniyor.

 

Erdem Sürek