Gündem

İsmail Heniye İçin  Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

İran’ın başkenti Tahran’da yapılan saldırıda şehit edilen İsmail Heniye için  önceki gün selalar okunmuş Cuma Namazı sonrası da bütün camilerde  gıyabi cenaze namazı  kılındı.

Filistin davasının büyük önderlerinden İsmail Heniye’ni önceki gün terör devleti İsrail’in  İran’ın başkenti Tahran’da yaptığı hain saldırı sonucu şehit olmuştu.   Heniye için islam devletlerinde olduğu gibi ülkemizde de bir günlük yas ilan edildi.  İranda düzenlenen törenle defnedilen Hamas’ın Lideri için ülkemizde de selalar okunmuş Cuma Namazı sonrasında ise Gıyabi Cenaze namazı kılındı. Tüm Türkiye’de  minberden okunan Cuma Hutbesinden  Tebbet Suresinden mesajlar verildi. Ebu Lehebin zulmünün günümüzde devam ettiği hatırlatılarak, hutbede şu ifadelere yer verildi  “Ne hazindir ki, Ebu Leheb’ler günümüzde de zulümlerine devam etmekte, Ebu Cehiller kıtalar dolaşmaktadır. Katiller ve işgalciler, başta Gazze olmak üzere İslam beldelerinde çocuk, kadın, yaşlı, masum demeden hunharca katliam gerçekleştirmektedir. Gözü dönmüş caniler, tarihte eşine az rastlanır bir soykırım yapmaktadır. Onlara destek verenler ise kanlı elleriyle zulme alkış tutmakta, zalimleri cesaretlendirmektedir. Ey Zalim! Bu azgınlıktan vazgeç. Dayandığın güç odaklarına güvenme. Tarihe bakıp ibret al. Geçmişte yaptığın azgınlıklar sebebiyle başına neler gelmişti, hatırla. Bugün sahip olduğun güç ve imkânlar, seni asla kurtaramayacaktır. Yüce dinimiz İslam’ın gönüllere yerleşmesine, yeryüzüne yayılmasına hiçbir kudret engel olamayacaktır” ifadelerine yer verildi.

Tüm camilerde okutulan hutbelerin yanı sıra namaz sonrası İsmail Heniye için   Tüm Camilerde gıyabi cenaze namazı kılındı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Çanakkale’de de Heniye için  Camilerde gıyabi  namaz kılındı.

Cuma Deren