Gündem

Barodan Saldırıya Kınama

“Artık Tahammülümüz Kalmadı”

Yozgat Barosu'na kayıtlı Av. Zehra Gülbahçe,  geçtiğimiz gün Çanakkale’de müvekkili ile birlikte çocuk teslimi işlemi sırasında mahkeme kararına direnerek çocukları teslim etmek istemeyen karşı tarafın saldırısına  uğradı. Kasten üzerine araç sürülen    Av. Zehra Gülbahçe, ağır yaralandı.  Meslektaşlarının ağır yaralanması üzerine bir basın açıklaması yapan Çanakkale Barosu, yaşananları kınarken, Avukatlara yönelik artan şiddete de bir kez daha dikkat çekti.

Bolu Barosu’na bağlı Avukatlık görevini yapan Av. Zehra Gülbahçe, önceki gün mahkeme kararı ile müvekkiline teslim edilen çocuk teslimi işlemi sırasında Çanakkale’de saldırıya uğradı. Çocuğu teslim etmek istemeyen aile  Kasten üzerine araç sürülen    Av. Zehra Gülbahçe, çarpmanın etkisi ile ağır yaralandı. Çenesi ve omurgasında kırık oluşan Avukat Hastaneye kaldırılırken, Çanakkale ve Bolu Barosu Başkanları harekete geçti.  Bir basın açıklaması yayınlayan Barolar, yaşanan saldırıları sert bir dille kınarken, Avukatlara Yönelik artan şiddete de dikkat çektiler.

Artı Tahammülümüz Kalmadı

Çanakkale Barosu idari binasında yapılan açıklamaya Baro Başkanı Av. Hande Keskin, Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu Dönem sözcüsü Bolu Barosu’ndan Av. Aslı Çelikağ Özcan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Çanakkale Baro Başkanı Av. Hande Keskin yaptığı açıklamada  ‘’Yozgat Barosu'na kayıtlı meslektaşımız Av. Zehra Gülbahçe, bugün Çanakkale'de avukatlık mesleğini icra ederken dosyanın karşı tarafının fiziki saldırısına maruz kalmıştır. Meslektaşımız, çocuk teslimi işlemi sırasında mahkeme kararına direnerek çocukları teslim etmek istemeyen karşı tarafın, aracını kasten üzerine sürerek çarpması sonucunda maalesef ağır bir şekilde yaralanmıştır. Bu saldırı sonucunda meslektaşımızın çenesinde ve omurgasında birden fazla kırık meydana gelmiş; meslektaşımız beyin kanaması şüphesiyle ÇOMÜ Araştırma Hastanesi'nde acil tedavi ve gözlem altına alınmıştır. Meslektaşımıza yapılan bu saldırı göstermektedir ki, mesleğimize ve kamu görevi icra eden meslek grubumuza karşı yapılan saldırılar artık sistematik hale gelmiş, faillere verilen sembolik ve infaz kabiliyeti olmayan cezalar ‘cezasızlık’ algısı yaratmıştır. Avukatların da Baroların da her geçen gün artarak devam eden bu tarz saldırılara artık tahammülü kalmamıştır. Yargının üç sacayağından birini temsil eden ve kamu görevi icra eden avukatlar,  sadece mesleğin gereğini yerine getirdikleri için her geçen gün daha fazla kasten öldürme, yaralama, tehdit ve hakaret gibi saldırıların mağduru haline gelmektedir. Avukata saldırma cüretini gösteren failler hiç şüphesiz bu gücü mesleğin itibarsızlaştırılması çabasından ve cezasızlık politikalarından almaktadırlar” dedi.

Süreci Sonuna Kadar Takip Edeceğiz

Baro Başkanı Keskin “Önemle altını çizmek isteriz ki, Çanakkale Barosu olarak dün olduğu gibi bugün de meslektaşlarımızın her sürecinde yanındayız. Avukat, dosyanın tarafı değil yurttaşın temsilcisidir. Bu nedenle avukata yönelen saldırı, yurttaşın hak arama özgürlüğüne, savunma hakkına ve Hukuk Devletine saldırıdır. Çanakkale Barosu ve Yozgat Barosu olarak saldırıya uğrayan meslektaşımızın tüm tedavi sürecini yakından takip ettiğimizi ve failin en kısa sürede yakalanarak en ağır ceza ile cezalandırılması için süreci sonuna kadar takip edeceğiz” dedi.

Bu Saldırı Şiddetin Sınır Tanımadığını Gösteriyor

TÜBAKKOM Dönem Sözcüsü Bolu Barosu'nu temsilen Av. Aslı Çelikağ Özcan; yaşanan şiddet olaylarının her türüne karşı olduklarını ifade ederek, kadına yönelik şiddetle mücadelede daha etkili ve daha kararlı adımlar atılmasını gerektiğini söyledi. ‘’Meslektaşlarımı Zehra Gülbahçe’nin mesleğini icra ettiği sırada dosyanın diğer tarafınca yapılan fiziksel şiddet sonucu ağır şekilde yaralandığı ve Manisa’nın Akhisar ilçesinde meydana gelen kadına yönelik şiddet olayı Türkiye’de kadına yönelik şiddetin sınır tanımadığını gözler önüne sermektedir. Yaşanan bu olayların derin bir üzüntüsü ve öfkesi içindeyiz. Zira bu olaylar kadına yönelik şiddetin ne kadar yaygın ve toplumsal bir sorun olduğunu göler önüne seriyor. TÜBAKKOM olarak kadınların güvenli bir şekilde yaşama haklarının korunması için sesimizi yükseltmeye harekete geçmeye ve dayanışma içinde olmaya devam ediyoruz’’ dedi.

Cuma Deren