Gündem

“Ölüm Koyuna Dönmüştü, Gençliğin Hizmetine Alınıyor….!”

Ayvacık’ ın AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, Ölüm koyuna dönüşen sahiller için alkışlatan bir proje geliştirdi.

Belediye Başkanı Şahin, 12 yıldan bu yana gerçekleştirdikleri projeler ile birlikte Ayvacık’ı yeni bir çevreye kavuşturduklarını anlatırken, yıllardır Umut tacirlerinin ağına düşen hayatların söndüğü Kuzey Ege denizine kıyısı bulunan Ayvacık sahillerinin, artık ölüm koyu olarak anılmaması için de proje geliştirdiklerini açıkladı.
 
Belediye Başkanı Şahin, ürettiği örnek projelere şimdi bir yenisini eklediklerini, bunun da bir ilk olacağını, bu ilke imza atmaya hazırlandıklarını müjdeledi.
 
Belediyeye mülkü olarak ilçeye kazandırdıkları önemli bir alanın marka hali alacağını açıklayan Başkan Şahin;
“Türkiye’ nin ve Dünyanın bildiği bir nokta, Kadırga Koyunda bulunan Günü Birlik Turizm tesisini,  izci ve gençlere yönelik gençlik kampına çevirmek için bir takım girişimlerde bulunmuştuk. Önemli gelişmeler oldu.
 
Büyük uğraşlar neticesinde, Ayvacık’a kazandırdığımız bu yatırımları gün yüzüne çıkarırken, ilçemizde ve komşu illerde yaşayan gençleri de unutmadık” ded6i.
 
Belediye başkanlığı olarak çocuk ve genç yaştaki öğrencilerin, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılmasına öncülük ettiklerini anlatan Başkan Mehmet Ünal Şahin;
“Gençlere yönelik birçok yatırım gerçekleştirdik. Stadyum, halı saha, kapalı spor salonları ve bitecek olan yarı olimpik yüzme havuzu.
İlçemize kazandırdığımız bu büyük yatırımlar zaman içersinde meyvalarını vermeye başladı. Yıl içerisinde farklı sportif branşlar ile etkinliklere katılan ilçe gençleri, il genelinde, Marmara Bölgesinde yapılan müsabakalardan birinciliklerle döndü” dedi.
 
CANSIZ BEDENLERİN VURDUĞU O SAHİLLER İÇİN YENİ PROJE
 
Başkan Şahin, “Sahillerimiz artık cıvıl cıvıl olacak”
Ayvacık'ta iki dönem üst üste belediye başkanı seçilerek büyük bir başarıya imza atan, ilçe halkının ilgisi ve takdirini kazandığı da gözlenen Başkan Mehmet Ünal Şahin’ in, Umut tacirlerinin ağına düşüp, yasa dışı göç yolunda can veren hayatların, cansız bedenlerinin vurduğu Ayvacık sahillerine yapacağı yeni proje ile, ilçe halkının takdirini topladığı gözlendi.
 
Birçok Ayvacıklı, “Sahillerimiz ve koylarımız ölüm tarlalarına dönmüştü. Turizm cenneti bölgemiz, umut tacirleri nedeniyle, ölüm koyları ismini almıştı” diyerek, belediyenin yeni projesinin kendilerini sevindirdiğini söyledi.
 
Başkan Şahin ise, yeni projeye ilişkin; ‘’Ayvacık Belediye Meclisi tarafından ilçemizde yaşayan geçlerin sosyal aktivitelerini, arkadaş bağlarını geliştirmesi açısından bir karar aldık.
Alınan karar neticesinde Kadırga Koyunda bulunan turizm tesisine yakın bir alanda denize cephesi ve önünde kumsalı olan belediyemiz adına bir arazi kiraladık.
 
Ayvacık ilçesine bağlı Kadırga Koyunda izci ve gençlik kampı yapılması için belediye olarak girişimlerde bulunduk. Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı oturumunda alınan karar gereği Kadırga Koyunda Ayvacık Belediyesi’ne ait turizm tesisi olan Günübirlik Tesisi kampa çevrilecek.
 
Yalnız Günübirlik Tesisimizin önü kayalık olduğundan denize girilmemekte, ahşap iskelenin bittiği noktada ise deniz derin olduğundan yüzme bilmeyenler için tehlike oluşturmaktadır. Turizm tesisine yakın alanda denize cephesi ve önünde kumsalı olan bir arazi kiralandık. Belediye olarak yaz aylarında, okulların kapalı olduğu dönemlerde, dönemsel olarak ilçemizde yaşayan ilköğretim, lise ve üniversite öğrencileri için gençlik kampı yapacağız. Kamp süresince öğrencilerimiz yüzme, spor, su sporları, doğa yürüyüşü gibi daha birçok etkinliğe katılacaklar. Gençlik Kampları gençlerin kent yaşamına aktif olarak yer almalarını sağlayan, yeni yaşam deneyimleri kazanmak, eğlenerek öğrenme fırsatı yakalayabilecekleri bir tatil fırsatının sunulması amaçlanıyor.’’