Gündem

Babası maden, amcası kara, kendisi hava şehidi…

Şırnak şehitlerinden Çanakkale doğumlu pilot üsteğmen Kesikbaş, gözyaşları arasında aynı helikopter faciasında şehit düşen silah arkadaşı ile birlikte vatan toprağına emanet edildi.

Kalbinde şehidi, karnında bebeği ile seslendi;
“Aşkım Cennete Gittin…”
13 Kahramanın şehit düştüğü helikopter felaketinin, bir diğer Çanakkaleli şehidi Pilot Üsteğmen Abdülmuttalip Kesikbaş, ailesinin yaşadığı Amasya Merzifon’ da son yolculuğuna çıkarıldı.
Cenaze töreninde Çanakkale doğumlu Şehit Kesikbaş’ ın 8 aylık hamile eşinin sözleri duyanların yüreğini dağladı.
Amasya, korkunç helikopter faciasında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar ile birlikte Çanakkaleli Kesikbaş’ ı Vatan toprağına emanet etti.
Sadece Bir kez Tweet atmış.
Şehit Pilot üsteğmen Kesikbaş’ ın, sosyal medya hesabından bu güne değin bir kez Tweet attığı, o mesajında da ‘Einstein’ ın dediğini dile getirip;
 “Dünya kötülük yapanlar yüzünden değil; Seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir” diye yazdığı öğrenildi.
 
 Şehitler Diyarı Doğumlu Pilot Üsteğmen ve Amasyalı Piyade Uzman Çavuş’ ın Acısı, Merzifon’u Kül Etti.
8 AYLIK HAMİLE EŞİNİN, AĞLATAN HAYKIRIŞI…!

 
Şırnak’ da düşen ve 13 Askerin şehit olduğu helikopter felaketinin Çanakkale’ li bir diğer Şehidi, ailesinin yaşadığı Amasya Merzifon’ da toprağa verildi.
Aynı kazada Şehit düşen Gelibolu’ lu  Şehit Binbaşı Koray Onay, geçen Perşembe günü Şehitler coğrafyasında Gelibolu’ da göz yaşları arasında vatan toprağına emanet edilmişti. Dün de, aynı felaketin ikinci Çanakkaleli şehidi Pilot Üsteğmen son yolculuğuna ailesinin yaşadığı Merzifon’ da çıktı.
Şehit Pilot Üsteğmen Kesikbaş’ ın ailesi, 12 yıl aradan sonra bir başka evladını Vatan uğruna Şehit verdi.
Şehit Üsteğmen ve Uzman Çavuş’ un ateşi adeta Merzifon’u dağladı.  Cenaze töreni öncesinde ilçe yaşayanlarından helallik alınırken, Şehit eşlerinin haykırışları duyanların yüreğini adeta dağladı.
Şırnak’ta düşen helikopterde şehit olan 13 askerden Pilot Üsteğmen Abdülmuttalip Kesikbaş Çanakkale doğumluydu.

BABASI MADENDE, AMCASI KARADA, KENDİSİ HAVADA ŞEHİT DÜŞTÜ…
ŞEHİT EŞİNİ, ŞEHİT EŞİ OLAN YENGESİ TESELLİ ETTİ.

Helikopter faciasının Şehit olan subaylarını kimlikleri açıklanırken, Kesikbaş ailesinin tüm fertlerinin yüreği ikinci kez yandı kavruldu.
Şehit Pilot Üsteğmen Kesikbaş’ ın amcası  Ordinat Baş Çavuş Osman Kesikbaş, 2005’ de Adana’ da görevi başında geçirdiği trafik kazası sonucu Şehit olmuştu.
Şehit pilot Üsteğmen’ in 8 aylık Hamile olan eşi Gizem Kesikbaş’ı, cenazede Şehit amcasının eşi Ayten Kılıç Kesikbaş güçlükle teselli edenlerdendi.
Üsteğmen Abdulmuttalip Kesikbaş’ın 8 aylık hamile olan eşi Gizem Kesikbaş geçen yıl evlenMİŞTİ.
Şehidini elini karnına koyup okuduğu dualarla karşılayan Gizem Kesikbaş, elbisesine fotoğrafını iliştirdiği şehidinin tabutuna ellerini sürüp;
 "Aşkım cennete gittin" diye seslendi. Bu haykırışlara tanık zolanlar da göz yaşlarına hakim olamadı.
Babası maden şehidi
Şehidin babası maden işçisi Ali Kesikbaş’ın 1990 yılındaki grizu faciasında hayatını kaybettiği, Maden Şehidi olarak tarihe geçtiği öğrenildi.

Erdem Sürek