Gündem

Ayça Naz Çanakkale Belediyespor'da

Voleybol Sultanlar Liginde güçlü bir kadro oluşturmak isteyen Çanakkale Belediyespor, geçtiğimiz sezon Trabzon İdmanocağı formasını giyen libero Ayça Naz İhtiyaroğlu ile sözleşme imzaladı.

Voleybolda geçtiğimiz sezonun Balkan Kupası şampiyonu olan ve bu yılda ligi 6ncı sırada bitirerek Avrupa Kupalarında mücadele etme hakkını elde eden Çanakkale Belediyespor’da transferler devam ediyor. Mavi Beyazlı ekip geçtiğimiz sezon Trabzon İdmanocağında forma giyen 1984 doğumlu libero Ayça Naz İhtiyaroğlu’nu kadrosuna kattı.
 
Çanakkale Belediyespor Kulüp binasında gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Kulüp Başkanı İsmet Güneşhan, Çanakkale Belediyespor’un hem Çanakkale’yi, hem Türkiye’yi Avrupa Kupalarında temsil edeceğini söyledi.İyi bir kadro kurmak istediklerini söyleyen Güneşhan:“ Geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine aynı başarıları bize yaşatacak olan daha deneyimli, güçlü bir takım kurmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışmalarımızın da yavaş yavaş sonuna gelmeye başladık. Gerçi hiçbir spor kulübünde transfer bitmez, 12 ay devam eder. Bugün de libero Ayça Naz ile sözleşme imzalayacağız. Hem kulübümüze hem kendisine hayırlı uğurlu olsun diyorum. İnşallah hepimiz için hayırlı bir sezon olur” dedi. Ayça Naz’ın uzun bir süreden beri istedikleri bir oyuncu olduğunu ifade eden Güneşhan:“ Çeşitli etkenlerle 2 yıldan bu yana bir araya gelemedik. Bu sene nasip oldu” şeklinde konuştu.
 
Boğazın Sultanlarına dahil olan ve önümüzdeki sezon mavi beyazlı formayı giyecek olan Ayça Naz Pehlivanoğlu ise Çanakkale’de bulunmaktan çok mutlu olduğu belirterek:“ Geçtiğimiz sezonlarda da görüşmemiz olmuştu ama kısmet bugüneymiş. Çanakkale Belediyespor her zaman hedefi olan bir takım. Bende bu takımda olmaktan dolayı çok mutluyum. Takımın başarısı için sonuna kadar terimi dökeceğim” ifadelerini kullandı. Ayça Naz Pehlivanoğlu’nun sözleşme töreninde Çanakkale Belediyespor Voleybol Şube Sorumlusu Aysun Kavcar, Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Türkmen ve Çanakkale Belediyespor Antrenörü Üzeyir Özdurak’ta hazır bulundu.
 
Ceren Kestirengöz, Beylikdüzünde
Öte yandan 2 sezon boyunca Çanakkale Belediyespor forması giyen ve geçtiğimiz sezonda Boğazın Sultanları ile Balkan Kupası şampiyonluğu yaşayan pasör çaprazı Ceren Kestirengöz Sultanlar Ligine yeni yükselen Beylikdüzü Voleybol İhtisas’a transfer oldu. İstanbul doğumlu olan Ceren Kestirengöz, voleybola 10 yaşındayken VakıfBank Spor Okulunda başladı. Ardından minik, yıldız ve genç takımlarda VakıfBank formasını giyen Ceren, 2011 yılında A takım kadrosuna yükseldi. 2011-2012 sezonunun ikinci yarısı ve bir sonraki sezonu Sarıyer’de; 2013-2014 sezonunu ise Yeşilyurt’ta geçiren 190 cm boyundaki başarılı pasör çaprazı, 2014-2015 sezonu öncesi yeniden VakıfBank’a döndü. 2007 yılından itibaren milli takımlarda forma giymeye başlayan Ceren Kestirengöz, 2011’de ilk kez A Milli Takım formasını giydi. 2014 Avrupa Ligi Şampiyonu olan A Milli Takım kadrosunda yer aldı. 2012 yılında Sarıyer ile 2. Lig şampiyonluğu yaşayan oyuncu, 2009 Balkan Şampiyonasında en iyi smaçör, 2010 Balkan Şampiyonasında ise en iyi servis atan oyuncu ödüllerinin sahibi oldu. 2015-2017 yıllarında Çanakkale Belediyespor’da oynayan oyuncu Balkan Kupasında şampiyonluk yaşadı.