Gündem

Can Dostlarımıza En Anlamlı Kampanya

Artık evcil hayvanınıza alacağınız tüm ürünlerde barınak hayvanlarına destek vereceksiniz.

Çanakkale’de 1 yıldır faaliyet gösteren Evcil Store Hayvancılık malzemeleri işletmecisi Murat Neşe muhteşem bir kampanyaya imza attı. 1 yıldır işletmesi yakınlarına kedi ve köpek maması koyarak sokak hayvanlarını besleyen, onların tedavisi için veteriner arkadaşlarından destek alan Murat Neşe, bu kes büyük çaplı bir projeyi hayata geçirdi.
Gelen her müşterinin aldığı hayvancılık malzemeleri, mama ve bir çok üründen elde ettiği gelirin %10 gibi bir bölümünü oluşturduğu, kumbarada biriktirerek, toplanan miktarla barınakta sahiplenilmeyi bekleyen can dostlarımıza mama yardımı yapmaya hazırlanıyor. Hayvanları çok sevdiğini belirten Murat Neşe, evcil hayvan satışına da olduk karşı olduğunu belirterek “Hayvanların satışının yapılmasını, onların bir eşya misali satılmasının modern kölelikle bir farkının olmadığını düşünüyorum. Büyük ve küçükbaş hayvanlar, balık gibi geçim kaynağı olan veya kümes hayvanlarının satışı normal bir durum, ancak cins kedi, köpek gibi yada doğal ortamından ayırılarak, evcilleştirilmeye çalışılan hayvanlarımızın sonu ne yazık ki barınaklar oluyor. Bu tür örnekleri çoğunlukla görüyoruz. Bakamadıkları hayvanlarını, yada sıkıldıkları evcil hayvanlarını sokağa bırakanlar, onları barınağa terk edenler karşımıza çıkıyor. Bu nedenle evcil hayvan satışına karşıyım, bunun yerine aile edindirme, sahiplenmek gibi çözümlere başvurmalıyız. Çanakkale’de Hayvan Barınağı oldukça güzel işler yapıyor, 24 saat veterineri olan, orada sahipleri tarafından yaşamaya terkedilen yada sokağa bırakılan hayvanlara sahip çıkılıp, tüm sağlık kontrolleri ve tedavileri yapılıyor. Bende bir hayvan sever olarak, işletmeme gelen ve alışveriş yapan tüm müşterilerimden elde ettiğim gelirin bir miktarını, oluşturduğum kumbarada toplayarak, ay sonunda burada toplanan miktar kadarını kedi ve köpek maması olarak Çanakkale Hayvan Barınağına bağışlama kararı aldım” dedi.
Bu konuda müşterilerinin de oldukça destek verdiğini dile getiren Murat Neşe “Bu konuda her müşterimin düşüncesini aldım, tümü bu konuda destek vermeye hazır olduklarını dile getirdiler. Hatta sokak hayvanlarına destek olduğumu öğrenen bir çok müşterim, kendi evcil hayvanına mama yada malzeme aldıktan sonra, para üstü kaldığında bunu da sokaktaki dostlarımıza ayır diyenler dahi oldu. Bu konuda çevre esnaftan da destek veren abilerin, arkadaşlarım var, hatta evlerinde evcil hayvanı olmayanlar bile bu konuda destek vermeye başladılar” dedi.