Kodak, kahve toplantısında vatandaşlarla bir araya gelerek, Mevcut Belediye Başkanına ‘Rant’ üzerinden yüklendi. Kurulan kooperatif ve oy almak için dağıtılan paraları soran Fercan Kodak “Sadece kooperatif kurarak yandaşlarınıza arazi rantı oluşturmak için mi başvurmadınız?  Bu kooperatif Üyeleri kimler?  Mehmet Ali Oğuzlar bu işin neresinde? Müjdat  Kıran bu işin neresinde?  Nasıl bir pasta var ki herkes bu uğurda savaşıyor” dedi. Seçime kısa bir süre kala Eceabat’ta projeleri ile ses getiren İYİ Parti Eceabat Belediye Başkan Adayı Fercan Kodak vites yükseltti.  Kahve toplantılarında kadın, erkek, genç, çocuk demeden tüm vatandaşlarla kucaklaşan Kodak, projelerini de tek tek tanıtıyor.  Seçim sürecinin başından beri sahada olan ve projeleri ile ses getiren Fercan Kodak, önceki akşam da İsmetpaşa Mahallesinde  kahve toplantısında vatandaşlarla bir araya geldi. İYİ Parti Başkan Adayı Kodak, belediyede çevrilen rant oyunlarını da bir bir anlatarak, vatandaşların bunun hesabını sandıkta soracağını dile getirdi.

Kahve toplantısındaki konuşmasının başında ilk olarak Belediye Meclis Üyelerini tanıtan İYİ Parti Eceabat Belediye Başkan Adayı Fercan Kodak “Burada ideallerimizi, projelerimizi  anlatmaya ve hayallerimizdeki Eceabat’ı yapmaya, söz vermeye geldik.  Bana inanan, benimle yol yürümeye hazır Belediye Meclis üyelerimizi ve İl Genel Meclis Üyesi adaylarımızla Eceabat için çalışmaya geldik.  Belediye Meclis üyelerimiz ile birlikte güzel şeyle başaracağız hiç şüpheniz olmasın” dedi.

Doğalgaz proje Olmaktan Çıktı

İlçeye ilk vadi olan Doğalgazın 2026 yılına kadar Eceabat’a gelmesi için artık devletin de planları arasında yer aldığını bu nedenle proje olmaktan çıktığını belirten İYİ Parti Eceabat Belediye Başkan Adayı Fercan Kodak, yine de 2026’yı beklemeden en kısa sürede doğalgazı ilçeye getirmek için çalışacaklarını belirterek “ Meclis üyelerini tanıttıktan sonra projelerine geçen ve Kahvehaneyi dolduran Eceabatlı vatandaşlara projelerini aktaran İYİ Parti Eceabat Belediye Başkan Adayı Fercan Kodak, Eceabat’ın temiz havaya kavuşması ve çevreci bir ilçe olması için ilk projeleri doğalgaz olacağını dile getirerek “Birinci projem doğalgaz olacak. Bunun için de gittik  AKSA doğalgaz müdürlüğü ile görüştük.  Artık doğalgaz proje olmaktan çıktı. Çünkü  zaten devletimiz 2021-2026 yılları arasında  doğalgazı Eceabat’a getirmek ile ilgili planlarını yapmış.  Yani ben dahil hiçbir Belediye Başkanı ‘Doğalgazı ben getirdim’ diyemez.  Burada  her şey hazırlanmış geliş tarihi beklenmektedir.  Bizlerde burada düşen görev, eğer 2026 yılında bağlanacaksa, biz bunu 2025 yılına çekmek için mücadele edeceğiz.  Alt ve üst yapı çalışmalarını ivedilikle yapacağız ki  doğalgazı bir an önce ilçemize kazandıralım” dedi.

Arsalar Eceabat Belediyesinde Kalacak Çocuklara Güvenli Gelecek Bırakılacak

Belediye’nin borçlarını kapatmak için seçim sonrasında satılması planlanan arazileri tek tek projeye dönüştüren İYİ Parti Eceabat Belediye Başkanı Fercan Kodan İfraz edilen arazilerin nasıl değerlendireceklerini açıklayarak “İkinci projem  ifraz edilen araziler olacak.  Bizim Eceabat’ın demir başları her geçen gün azalıyor.  Bizim bu demir başlara, yani çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmamız lazım. İsmetpaşa Mahallesi 275 ada  13 parselde yaklaşık  yaklaşık 21 bin 500 metrekare  büyüklüğündeki arazi  ifraz edilerek  seçim sonrası satılmak istenmektedir.  Arsa fiyatının metre karesi  25 bin TL’dir. Yani o arazinin  toplam değeri 550 milyon TL.  Bir yer satılarak yatırım yapılamaz.  Bu şekilde  devam eden işletmeler, kurumlar  batmaya mahkumdur.  Eceabat’ı çocuklarımıza miras bırakmak zorundayız. O Nedenle biz arsa sattırmayacağız.  Bu arazi için iki tane proje düşünüyoruz. Bir tanesi uzman ekiplerimizin doğrultusunda arsa tanıtımı kiralama yöntemi.  İkincisi Tiny House hobi bahçeleri ve tarım alanları yaratmak olacak.  Edindiğimiz bilgilere göre bu alana 8 tane Tiny House’u buraya yerleştirebiliyoruz. Bazı otellerde bir yıllık Karavan sahası 100 bin TL. Biz de 80 tane Tiny House’u buraya getirdiğimiz taktirde Eceabat’ın yıllık kazancı 8 Milyon  ile 10 milyon bandında olacak.   Eceabat Turizm açısından canlanacak,  bölge esnafımız para kazanacak.  Onun için burayı sattırmayacağız” dedi.

Rantın Hesabını Eceabat Halkı 31 Mart’ta Size Soracak

Arsaları almak ve ev kurmak amacı şile kurulan ancak ranta dönüştürülen kooperatif hakkında mevcut Belediye Başkanına sorular yönelten İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Fercan Kodak, seçim sürecinde  bin 500 oy almak için paralar dağıtıldığını belirtti. Tüm bunların hesabını Eceabat halkının 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde sandıkta soracağını  dile getiren Kodak “Eceabat Belediye Başkanlığı 2029’dan Günümüze kadar TOKİ’ye her hangi bir resmi teklifte bulunmamış.  Bizler Eceabat Belediyesi sınırları içerisinde  hazine arazileri tayin edip oralara  ilk evim, ilk arsam tarzında projeler oluşturup  TOKİ ile ortak hareket edeceğiz.  Siz Eceabat Belediyesi olarak neden TOKİ’ye başvurmadınız sayın Başkan? Sadece kooperatif kurarak yandaşlarınıza arazi rantı oluşturmak için mi başvurmadınız?  Bu kooperatif Üyeleri kimler?  Mehmet Ali Oğuzlar bu işin neresinde? Müjdat  Kıran bu işin neresinde?  Nasıl bir pasta var ki herkes bu uğurda savaşıyor.  Müjdat Kıran adlı şahıs tarafındna Belediye çalışanlarına nasıl vaatler veriliyor?  Bunların hesabını soracağız.  Neden bu kadar gaflet ve delalet içerisindesiniz.  Bu nasıl bir koltuk, nasıl bir rant ki  belediye çalışanlarınız 10 bin TL hsse veriyorsunuz. Belediye çalışanlarınıza maliyetine konut teklifi diyorsunuz. Bin 500 oyu alabilmek için belki de ne paralar ne mallar veriyorsunuz.  Eceabat halkının oyunun bir bedel karşılığında satılık olmadığını  Eceabat Halkı 31 Mart’ta size gösterecek.  Düiünün  bin 500 oy toplamak için  10 bin TL verilse 15 milyon TL para yapar bu da  bizim projelerimiz arasında yer alan Kapalı Pazaryeri projesinin yapılması ile eşdeğer.  Biz bütün bunların hesabını sormaya geliyoruz” dedi.

 

Cuma Deren