.

Çok eskiden beri bir insan ömrününsağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam koşuları içersinde kaç yıl olabilir.Bunu yıllarca düşünmüşümdür.
Bir gün gazetede okudum ve bunu saklıyorum.Zara Ağa diye bir zat çok güz koşullarda yaşamını sürdürmesine rağmen İstanbul Topanede 157 yaşında vefat ediyor.Kızıda zavallı babam gençliğine doyamadan gitti diyor.
Bir gün Demircioğlu caddesinde no:14 otomobil satıyorum. Dışarıda idim içeriye girdim bir müşteri otomobilin kapıtıın kaldırmış motoru inceliyor. Hiç rahatsız etmeden kenara çekildim oturdum. Müşteri inceleme işini bitirinceemüdahil oldum. Buyur ettim ofisime çay söyledim.
Bu kişi Trabzon’un Sürmene kazasından imiş. Bende 6 km. Tarbzon tarafı Araklı’danım. Bana kendisini tanıtıp anlatıyor. Ankara Sağlık Bakanlığı insan ömrünü uzatma Bölümünün başkanı imiş kendisi Doktor Prof. Çanakkale’den evli Dardanosta yazlık evi varmış. Kartını verdi bana.
Ben kendisineyukarı da yazdığım düşüncelerimi anlattım. Sağlıklı bir ana sağlıklı bir baba, sağlıklı bir doğum sağlıklı beslenme olduğu zaman insan ömrüne olabilir.Aynen  şöyle dedi: Bir insanın ömrü ikiyüz elli senedir. (250 sene) Ne yazık ki bu kadar yaşayan hayatta kimse yok.