Sivil Toplum Kuruluşları, DEMOKRASİNİN vazgeçilmezleridir… KKTC bunu çok iyi bilir, etkili de kullanır… Bu kuruluşlar, halkın sesidir, halkın gücüdür…!
Sivil Toplum Kuruluşları, DEMOKRASİNİN vazgeçilmezleridir… KKTC bunu çok iyi bilir, etkili de kullanır… Bu kuruluşlar, halkın sesidir, halkın gücüdür…!
Demokrasiyi içine sindiren toplumlar, STK’dan vazgeçemezler, onların gözlemleri, onların izlenimleri çok önemlidir, yönetenler ve yönetilenler için… STK büyük görev üstlenirler; halkın mutluluğunda, milletin varlığında, ülkenin kalkınmasında, aydınlanmanın odağında, barışın yaşanmasında onlar vardır… Bunlar aynı zamanda “Demokratik Kitle Örgütleri” adını da taşırlar…
Yukarıda yaptığımız açıklamaların niteliği, gerçek STK ve DKÖ içindir. Bu örgütler gayr-i demokratik, gayr-i sivil toplum örgütü olmayan, demokratik – sivil FİTNE örgütü haline dönüşmeyen, gerçek KİTLEYİ buluşturan olmalıdır.
Örgütleşmek, kooperatifleşmek, birleşmek, imeceyi etkin kılmak güzel ve özel olmalı; izleyenleri-gözleyenleri-içinde çalışanları ve çalıştıranları özendirmeli ve GIPTA edilecek hale getirmelidir…
İŞTE, bu gıpta edilecek çalışmalardan biri dün KKTC’de Girne CRATOS Otelde gerçekleştirildi, konu başlığı çok önemli, konu içerikleri çok anlamlı, konuşmalar nitelikli, katılanlar ilgili konuşma sonrası sorular anlamlı, merak giderici ve yönlendiriciydi…
Bilimsel toplantının açılışını dernek başkanı Güven Arıklı yaparak, davetli protokol konuşmaları geçildi, davetli olan KKTC Başbakanı Sayın Ersin Tatar, gerçekleştirilen toplantıya katılanları selâmlayarak, “ Dünya Türk Sivil Toplum Kuruluşlarını” desteklediklerini belirten heyecanlı konuşma yapmış, bu STK’ların önemini vurgulamış, KKTC olarak desteklerini belirtmiştir. Türkiye’nin KKTC Büyük Elçisi Sayın Ali Murat Başçeri de konuşmasında bu çalışmayı desteklediklerini ifade etmiş, toplantıya katılanları kutlamış, bilimsel çalışma için başarı dilemiştir.
KKTC üniversitelerinden Kıbrıs İLİM, Lefke-Avrupa, KISBU ile Türkiye’den Kayseri ERCİYES’ten bilim adamlarını bir arada görmek, dinlemek, ara sohbetlerde görüşleri paylaşırken, Avrupa’dan gelen DÖRDÜNCÜ kuşak olarak tanımlayacağımız gençlerle, Asya’dan, Uzak-Doğu’dan katılan GENÇ ve nitelikli STK temsilcileriyle bütünleşmek, onlarla aynı duygu ve düşünceler içinde olmak ayrı bir zevk, ayrı bir mutluluktu bizler için…
Toplantıya katılan bilim adamlarımızı tanıtmak yerine, bilim adamı-akademisyenlerin hoşgörüsüne sığınarak, gençleri sizlerle buluşturmak isteriz.
Kimdi bu gençler ?
Almanya Kanal-Avrupa Program sunucusu Safiye Ulufer, Kore-Avrasya Kültür ve Ekonomi Enstitüsü Cho Sung HEE/ Hande Kavarnalı, Kore-Avrasya Kültür ve Ekonomi Enstitüsü (Birleşik Kore Vakfı)-Sang Bum LEE, Hollanda- Yasin Arı, Belçika Enderun Derneği- Burak Ali Çeliköz, Uluslararası Gençlik ve Eğitim Platformu –Saltuk Buğrahan Altındaş, Fransa Tours Türk Öğrencileri Birliği-Yavuz Coşkun, Fransa Vizyonerler Derneği Gençlik Kolları Başkanı- Elif Pak, Makedonya-Gulsum Mustafova, Gagauzya-Gagauz Derneği-Irina Lusiumbeli, Kazakistan- Aigerim Sarpekova.
Avrupa’dan, Asya’dan ve Uzak-Doğudan katılan tüm gençlerimizi dinledik, bilgilendik; sunum aralarındaki sohbetlerimizde onların kültürel ve eğitim yapılarını tanımaktan mutlu olduk. Avrupa’ya 1961’den itibaren işçi olarak gönderdiğimiz BİRİNCİ neslin torunları, İKİNCİ neslin çocukları olan DÖRDÜNCÜ nesle ortam hazırladıkları için çilekeş DEDELERİ, babaları ve anneleri kutluyor, sonra da anlatımları akıcı, diksiyonları güzel olan STK temsilcileri gençlerimize duyarlılıklarından dolayı TEŞEKKÜR ediyoruz…
Toplantıya ilk ev sahipliğini Kıbrıs İLİM Üniversitesi yapmış, toplantıya katılanlara üniversitemiz gezdirilmiş- kısa tanıtımla, toplantının ilk açılışı üniversitemiz konferans salonunda rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Bülent Gökşen’in konuşmasıyla yapılmış, toplantıya katılan misafirlere üniversite tanıtım çantalarıyla da hoş geldiniz denilmiştir.
Cratos Otel’deki toplantının kayıt masasındaki karşılama ve uğurlama Kıbrıs İLİM Üniversite’mizin- Eğitim Bilimleri Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencileri tarafından gerçekleştirilmiştir. Burada görev alan, ilk akademik deneyime merhaba diyen, sabırlı-başarılı öğrencilerimize de buradan bir teşekkür ve selâm göndermek biz hocalarının bir jesti olmalıdır. Kıbrıs İLİM Üniversitemizin katkılarında emeği olan mesai arkadaşımız Doç.Dr. Osman Yıldız’ı da unutmamalıyız…
Uluslararası bu toplantıyı düzenleyen, ağırlayan Türk Birliği Derneği'yle, böyle güzel ve anlamlı toplantıda beraber olup, KKTC yöneticilerini de yakından tanımak fırsatı verdiği için Dernek başkanı Sayın Güven Arıklı’ya ve düzenleme mutfağında olanlara teşekkür ediyor, kutluyoruz.
ATAMIZI aramızdan ayrılışının 81. yılında rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz...
Bir başka BİLİMSELLİKTE ve ETKİNLİKTE buluşmak dileğiyle; Girne’den Türkiye’deki ve KKTC’deki okuyucularımıza SEVGİLERLE !...
10.11.2019
Dr. Hayrettin Parlakyıldız
Kıbrıs İLİM Üniversitesi
E-posta: hparlakyildiz@mynet.com