Bazen haykırası gelir ya insanın, deli olduğu konulara…

Bazen haykırası gelir ya insanın, deli olduğu konulara… İşte o vakit, dil susar da, zihin zorlar kendini.. İçten içten haykırır insan dediğini.. Bu hallerde, içine atmaktan bazı şeyleri,  şişer karnı.. Davul gibi olur…
Öyle çoktur ki insanın bu halleri.. Dili sussa da içi konuşur, içten içe haykırır, verir veriştirir kendi kendine..
Her işin bir zorluğu var elbet.. Bizimkinin de.. Gazetecilik zor iş vesselam.. Kiminden övgü kiminden beddua alınan mesleklerden biri gazetecilik.. Bazı haberlere konu insanlar pek memnun olurlar, birilerini de eleştirmeye gör, bak o vakit nasıl da delirirler..
Meslekte 30 yıldayım.. Ben gibi eskilerden bir isim yazdı.. “Al gardaş, ben de böyle düşünüyorum” diyerek..
Hep bahsediyorum ya uzunca süredir. Konuk yazarımız diye.. Mehmet Uzel.. Kendisi yüzlerce kilometre uzaktan, Kayseri’den ses verdi.. Konu 10 Ocak.. Bizimg ünümüz.. Peki ya, gerçekte durum ne..! Yaşanılan ne..! Gazetece ne durumda..!    
Dilerseniz, bir usta kalemin düşüncelerini aktardığı şu satırlar diyerek başlayayım güne..
10 Ocak’ ın üzerinden 3 gün geçti.. Gelecek yıl da 10 Ocak gelecek.. Ve büyük olasılıkla durum bizde aynı olacak..
Serzenişli bir ifade ile başlıyordu Mehmet Uzel yazısına. Vurgusu pek hoştu bana göre.
Diyordu ki;“GAZETECİLLER GÜNÜYMÜŞ…”
 Sonrası, daha da belirgin ve hayli içten ifadelerle geliyordu.
Mesleki büyüğüm başlıyordu anlatmaya; “10 Ocak..Çalışan gazeteciler günüymüş..
Gazetecilik kaldı mı ki? Günü olacak..
Neyse biz gene yazmaya devam edelim..Yıl 1961…1961 Yılında yürürlüğe giren ve gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği 10 Ocak gününü..
Her yıl… Çalışan Gazetecilerin Bayramı olarak kutluyoruz…212 sayılı basın yasası ile gazetecilerin yıpranma sosyal haklar getirilmiştir..
Türkiye’nin gazetecileri, köşe yazarları, habercileri ve medya çalışanlarına yönelik gazete, televizyon, haber adına gündeme ilişkin ne varsa.
Ey.. Gazeteciler Bayramınız kutlu ola…
Gelinen noktaya baktığımda.. Adam vatanını satıyor..Gazeteci diye anılıyor,lanse ediliyor..Bu gidişle ne gün kalacak ne de bayram..
Kayseri’de 15 gazete vardı 3 gazeteye düştü...Hepside zor durumda..
Geçenlerde Ankara Gazeteciler Cemiyeti’ nin toplantısına katıldık.. 81 ilden gelen cemiyet başkanları vardı.. Hiç birinin keyfi yerinde değil..
Bu güne kadar Türkiye Genelinde 250’ nin üzerinde yerel gazete kapanmış..
Nerede kaldı basın özgürlüğü..Kendi elimizle basın özgürlüğünü ayaklar altına aldık..
Adam 50 tane gazete satamıyor aldığı ilan parası dudak uçuklatıyor.. Bumu basın özgürlüğü ve bayramı.. Çalışanlar ser sefil..
Ülkenin Cumhurbaşkanına, saldırmak, küfretmek mi basın özgürlüğü..
Var mı dünyada böyle Türkiye gibi gazetecilik.. Devlete küfretmek, vatanının sırlarını deşifre etmek önüne gelene hakaret mi gazetecilik?
Nedir bu ya.. Dış ülkelerin Ajanları gelmiş Türkiye de gazetecilik yapıyor,Türkiye yesaldırıyor, hakaretler ediyor.. Sonra da basın özgürlüğü nerede diyorlar?
Türkiye yolgeçen hanımı?
Gelelim Kayseri’ ye… Kamu kurumlarından, Ajanslardan al haberi yapıştır.. Hoppala.. Bumu medyanın ileri gitmesi..
Medya ileri değil geriye değil.. Dibe gidiyor.. Bitiyor.. Milli Basın yok oluyor.. Ajanslardan alıp yapıştırılan haberler..Gazetelerin hali harap..Radyo-televizyonlar daha harap..
Kayseri’de alın gazeteleri bakın..Hepsi bir kalemden çıkmış.. Gibi.. Ülkesi için canını ortaya koyan gazeteciler ise ayakta durmanın mücadelesinde..
Ve 10 Ocak nedeniyle diyorum ki.. Milli Basın çalışanlarına artık sahip çıkılmalı..Ülkemizin Milli basına ihtiyacı var…
İnternet gazetelerine de düzenleme getirilerek..Artık İnternet Gazetelerine de ilanlar verilmeli..Ben bu konuda Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğünü göreve davet ediyorum..
Artık o yasa çıkmalı.. Milli Basın Görevini İnternet Gazeteleri üstlendi.. Devlet bunu hayata geçirmeli.. İnternet Gazetelerine ilan verilmeli.. 15 Temmuz da halkı meydanlara indiren internet gazeteleri ve medyası idi..
Geçtiğimiz günlerde İnternet Gazetesi olanlar 10 arkadaşla bir araya gelerek Kayserinin ilk resmi Kayseri İnternet Gazeteciler Cemiyeti kurduk. Daha sona Türkiye’nin en büyük İnternet Gazeteciler Federasyonuna  İGF ile yayınlanan haberlerimiz,köşe yazılarımız Türkiye genelinde 2500 Haber sitesinde yayınlanmaktadır..Burada çeşitli etkinlikler,basının sorunları tartışılacak..
Türkiye’de gazetecilik geriye gidiyor..Bu meslek öyle kolay bir meslek değil..Sorumluluğu ağır..15 Temmuz hain darbe kalkışmasında verilen sınav..Dedim ya gazetecinin sorumluluğu.. Vatanına milletine karşı.. Var..Sınav verildi..Kimin hangi noktada olduğunu millet gördü..
Gazetecilik  öyle kolay mı? Meslekte saygınlık..Meslekte dürüstlük..Meslekte ilkelik..Ulu çınar gibidir..Kökü sağlam yerdedir..Başı göklerdedir..” diye..
“İşte son durumun özeti..”  der gibi idi Mehmet ağabey..
Gelelim bana.. Benim de yazacaklarım vardı lakin, susma hakkımı kullanıyorum.. Söz gümüş ise, Sükut Altın demiştir ya atalar.. Ondan ötürü bu halim.. Susayım iyisi mi, altın kıymetinde kalayım..
Hoşça kalın, sağlıkla kalın..