Konu açılınca, üzerine hep söz edilenler.. Nasıl yapıldıklarından, yapılır iken, o devasa taşların nasıl üst üste yerleştirildiklerinden tutunda, daha ne yanıt arayan sorulara konu o gizemli şeyler..
Konu açılınca, üzerine hep söz edilenler.. Nasıl yapıldıklarından, yapılır iken, o devasa taşların nasıl üst üste yerleştirildiklerinden tutunda, daha ne yanıt arayan sorulara konu o gizemli şeyler.. Piramitler yani..
Piramitler, Mısır' ın simgesi.. Oysa ki, simge olacak daha ne hiyakeyeleri vaı Mısırın..
Adını taşıyan pekçok üründe vardır.. Piramit önemli mesele..
Gizem diyorum da, bir de Gize var.. En gizemli olanı.. Şaşırtıcı Gize Piramitlerinin detayları diye bir cümle içinde okduuklarımdan kısaca bahsedeceğim.
İlk ayrıntı; Blokların taşınmasını sağlayan rampaları, piramitlerin çevresinden kaldırmak bile birkaç yıl sürmüş olabilir tahmini ile geliyordu..
Sonra da, Piramitlerin matematik, astronomi ve coğrafya gibi pek çok bilimin harmanlanmasıyla inşa edilmiş yapılar olduğu savunuluyordu.
Dahası, Piramitlerin kimin adına yapılmışsa, onun tahta çıktığı ve doğduğu günlerde piramidin içine güneş girebilidğinden söz ediliyordu.
Girip görmek lazım.. Gerçekten de öyle mi diye.. Çok ilgniç ve gizemli bir konu da bence bu..
Aklıma, güneş girmeye yere doktor girer sözü gelmedi değil.Gerci ölü bedenler bulunuyor piramitte.. Güneş göse ne olur, görmese ne..
Piramit yapımınad, devasa taşları dizerken kullanılan eğim derecesinin binde bir oranında bile kaymış olsa, taşların zirvede kusursuz bir şekilde birleşmesinin mümkün olmayaacğı da dile gelenlerden, gizemleri üzerine..
Bence, Mimar Sinan' ın eserleri de bir gizem.. Onarı4mı için, nasıl onaracağını anlatıtğı nhotlar bırakması, koca Sinan' ın büyüklüğünün en bellirgin göstergesi..
Piramitleri yapanların aklına hiç gelmemiş.. bu eser, böyle yapıldı falan demek.. Bnece yapanlar da pek gizemli imiş..