TÜBİTAK 4004 projesi oluşturmak, bu projeyi onaylatmak ve her yıl ülkemizin çeşitli yerlerinden gelen çocuklarımızla YAZ BİLİM Kampında buluşmak...
TÜBİTAK 4004 projesi oluşturmak, bu projeyi onaylatmak ve her yıl ülkemizin çeşitli yerlerinden gelen çocuklarımızla YAZ BİLİM Kampında buluşmak ve geleceğin bilim adamlarına merhaba demek ve onlarda geleceğe yönelik umut ışığı yakmak !?..
Bunu ülkemiz içinde yaygınlaştırmak ve 2007 yılından itibaren yüzlerce çocuklara ulaşmak, başarmak ve bunda gelecek için ARZULU olmak….
Bu kime yakışır, şüphesiz becerisi, akademik bilgisi, anlayışı, iletişimi kuvvetli proje yürütücüsüne yakışır…?!
İşte, bugün bu projenin yürütücüsü arkadaşımızı tanıyarak, model oluşuna bakmak istiyoruz…
ARZU BAYINDIR :
1991-1992 öğretim yılında Trakya Üniversitesi Çanakkale Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliğinde başlayan LİSANS Öğretimi hayatı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Sınıf Öğretmenliği mezunu olarak öğretmenlik hayatına başlar. MEB kadrosunda bir süre çalışır ve sonra mezun olduğu okula öğretim elemanı olarak işe başlar….
Arzu Bayındır arkadaşımızın hocalarına, çalıştığı mesai arkadaşlarına olan saygısı-sevgisi nezaketi-zarafeti ve paylaşımcılığı değer bulur, görev aşkı içinde rektörlükten verilen işlerdeki başarısı takdir görür…
İlk başarısı; üniversitenin görevlendirmesi ile 2002- 2009 yılları arasında 2. Kolordu Sosyal Tesisler Komutanlığı Kreş ve Gündüz Bakımevi Eğitim Danışmanıdır. 2004 yılında Üniversitenin ilk Çocuk Kulübü ve Etüt Merkezini kurar aynı yıl üniversitenin kreş ve Anaokulunu kurulmasını üstlenir.
Üniversitenin eğlenceli yaz okullarının programlarını yazarak uygulamaya geçiren eğiticidir... Dolayısıyla Çanakkale’de Eğlenceli Yaz Okulları onunla başlar. 2009 yılında Dardanos Yerleşkesi İktisadi İşletmesi Yürütme Kurulu Başkanlığına atanır. 2012 yılında ayrılır…
Okul Öncesi çocukları için güzel ve önemli olan projesini destekleyerek, bu projeyi üstlenmekle başlar… Bu anlamlı ve Çocuk Gelişimi açısından önemli olan projedeki başarısı, iddialı duruşu hem Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde hem çalıştığı Eğitim Fakültesi’nde iyi bilinir…?!
DARDANOS Sosyal Tesislerinin oluşmasındaki başarısı, iletişimi, ilgisi, üniversitemizin Çanakkale halkıyla bütünleşmesine sebep olmuş, bugün kullanımı ve tanıtımı ülkemizde saygınlık kazanmıştır…
Gayet tabidir ki bu başarıya güç veren, ÇOMÜ’nün yöneticileridir. Bunda başta rektör Prof. Dr. Ali Akdemir ile başlayan güven ve destek, diğer yönetici rektörlerle devam etmiştir…
Böyle bir çalışkanlık ve üreticilik 2007’den itibaren 4004 TÜBİTAK Yaz Bilim Kampı Projesi’ne taşınmış, hâlâ devam etmektedir... Bu proje Arzu Bayındır yürütücülüğünde ülkemizde her biri ALANINDA söz sahibi olan akademisyenlerimizin desteği, bilgisi, dikkati, çalışma birlikteliği ve güven duygusu, iş adabı sayesinde yıllardır TÜBİTAK ve ÇOMÜ desteğini almakta, her yıl bu GÜVEN duygusu içinde tazelenmektedir…
“Ülkemizin kışı bir başka, YAZI bir başka güzel !? Bu güzelliklere imza atan insanlarımızın duyarlılığının yanında asıl önemli olan AKADEMİK dünyamızdaki çalışmalarla atılan imza ve yaz ayındaki dinlenme ve dinlemelere güç veren BİLİMSEL etkinlikler…
Bu etkinliklerden biri de BİLİM KAMPLARIMIZ, olması gereken, geç kalınan, üniversitelerimiz yapmayınca da başka adamların, başka dünyaların, başka başka bilim dışı ideolojilerin, kârları haram, bilimleri sahte olanların ellerine bıraktık, sonra dertlendik, içimize kurt düştü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak başlatılan çalışmayla onbeş yıldır bu kurtları TÜBİTAK projemizle temizledik…
Arzu Bayındır’ın PROJE değerlendirmesine bakalım:
“TÜBİTAK 4004 kodlu Bilim ve Toplum Projeleri Destekleme Programı kapsamında Proje yöneticisi Öğr.Gör.Arzu BAYINDIR 2007 yılından bu yana 10. kez gerçekleşen altı günlük harika bir kamp dönemine aynı heyecanla başladıklarını belirtti.
Kamp programının içerikleri yenilenerek 7. sınıfa geçmiş katılımcı öğrencilerin fen ve sosyal bilimler alanlarına yönelik; popüler bilimle tanışmalarını, yaşamla iç içeliğini tanımalarını, bilimin her yerde ve eğlenceli bir alan olduğu gerçeği ile bilimsel farkındalıklarını sağlayarak bilimin yaşamımız üzerine etkilerini ve bilimin yaşamımızı nasıl doğru yönlendirdiğini sezdirebilmenin amaçlandığını, her kamp döneminde proje ekibi olarak aynı heyecanı yaşadıklarını, her dönem kamp içeriklerinin yenilendiğini, ekip olmanın bu kampta en güzel örneğinin yaşandığını ifade etti.” (gazetevitamin.com)
Proje ekibi; alanlarında uzman, benzer projelerde çok fazla deneyimi olan özellikle farklı üniversitelerden öğretim elemanlarının katılımıyla (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Kültür, Yeditepe ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, TÜBİTAK MAM, Kıbrıs İlim Üniversitesi, Milli Eğitim Bakanlığı) eğitimcileriyle başladı.
Proje çalışmalarında bu kamp döneminde bilim ve kültür temasının ön plânda olduğunu, alanlarında uzman, Çanakkale Onsekiz Mart üniversitesi ile farklı üniversitelerden katılan öğretim elemanları tarafından yürütülen program etkinliklerinin, Ortaokul 7.sınıfa devam eden 8. sınıfa geçmiş, okul ve sınıf başarıları yüksek, bilim yatkınlığı olan, sosyal 13 yaş çocuklarının çalışma grubu olarak hedeflendiğini bu amaç doğrultusunda öğrencilere; bilişsel, duyuşsal ve psikomotor gelişimlerine uygun olarak farklı disiplin alanlarına yönelik hazırlanan etkinliklerle tanışmaları sağlanarak; bilimin her yerde verilebilecek bir çalışma, geleceğimiz için eğlenceli ve anlamlı bir alan olduğu gözlenmiştir.” (gazetevitamin.com)
Bu çalışmalarda görev alıp ekip ruhunu etkin kılan, bunu görev ruhu, bilim etiği içinde bilgisini-eğitimciliğini ortaya koyan, kampa katılan öğrencilerimizi yönlendiren, etkinliklere hazırlayan, projenin mutfağında başarımıza imza koyan, beraber çalışma sıcaklığını birbirine yansıtan akademik-idari görevli arkadaşlarımızın İSİMLERİ zihnimizde, SEVGİLERİ gönlümüzdedir…
Projenin başarısı öğrencilerin huzuru, konaklanan ve eğitilen yerlerin güvenliğine de bağlıdır.
Projenin bu anlamda başarı kazanmasına yardımcı olan PARİON otel sahiplerine-yöneticilerine, çalışanlarına teşekkür ederken, bu projenin anlamını iyi yorumlayan EĞİTİM gönüllüsü, ayrılığı içimizde ACI, anıları zihnimizde CANLI Kemal Karakaş’a rahmet ve ruh huzuru diliyor; sevgi ve saygıyla anıyorum…
Sevgili Proje yöneticisi ve projeye katkı veren arkadaşlarımız, sizlerle bu projede yer almanın mutluluğunu zevkle, sevgiyle yaşadım…
Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımızı gönderiyor, TÜBİTAK ARZU’yu kutluyor, Tübitak annesini de unutmuyoruz !...
Birliğimizin-dirliğimizin sürekli olması dileğiyle…