Zaman zaman beğenmediğimiz evlerimizi taşıma kararı verdiğimizde hemen deriz ki  bir firma bulalım taşınalım parası ne ise öderiz deriz…

Ancak ben bu düşüncede olmayan biri olduğum için taşınma aşamalarımı planlı hallederim…
Taşınma fikrine sahip olanlarınız varsa eğer hadi buyrun benim taşınma planlarımı uygulamadan taşınmayın derim…
İlk önce iş listesi yapın
Evinizde fazla eşya olmasa bile taşınmakla ilgili detaylardan dolayı o büyük gün geldiğinde zihniniz oldukça yorgun düşmüş olabilir. Evin taşınma günü boyunca nakliye elemanlarının birçok konuda size danışmaları gerekebilir. Taşınma şirketi her ne kadar profesyonel olsa da hangi kolinin hangi odaya konacağını size sormaları gerekecektir. Taşınmadan önce kâğıdı kalemi elinize alın ve her oda için bir plan çıkarın. Ev taşımada rol alacak aile üyeleri veya ev arkadaşlarınızla bu listeyi paylaşın veya birlikte oluşturun. Taşınma gününden önce yapılacak tadilat, boya ve tamirat işleri içinse çok daha önceden plan yapın. Tadilattan sonra yapılacak temizlik, evin havalandırılması ve olabilecek gecikmeler için zaman planınızı gerçekçi şekilde belirlemeye çalışın. Buzdolabını boşaltmak, o gün ve ertesi gün giyilecek kıyafetleri bavullara koymak gibi detayları düşünmek, taşınma zamanı için pratik çözümler sağlar.
Yeni eve taşınırken neler lazım olur?
Ev veya ofis eşyası taşımadan önce eşyaları topladıktan ve taşınacağınız yerdeki tadilat gibi hazırlıkları yaptıktan sonra, sıra geldi almanız gereken ev taşıma malzemelerine! Taşınma kutusunun yanı sıra paketleme yapmak için bolca gazete kâğıdı veya eşya paketleme kâğıdı, beyaz eşyaları sarmak veya kırılacak eşyaları paketlerken kullanmak için balonlu naylon, en az 3 tane koli bandı, 2-3 adet makas veya falçata, büyük boy çöp torbaları, hurçlar, saklama kutuları ve eskimiş çarşaflar ev taşıyanların en büyük yardımcılarıdır. Taşınma kolisi ve paketleme gereçlerini taşınma kolisi seti halinde satın alabilirsiniz. Büyük eşyalarınızı siz paketleyecekseniz koli sarma ipi, eski battaniye, streç film gibi başka gereçlere de ihtiyacınız olabilir. Taşınma günü içinse şişe su, atıştırmalık yiyecek, ıslak mendil, tuvalet kâğıdı, havlu kâğıt, eve girecek olanların kullanmasını isterseniz galoş gibi sarf malzemelerine ve ayrıca birkaç tabureye ve merdivene ihtiyacınız olur. Taşınacağınız evin temizliğini önceden yapmış olsanız bile özellikle zeminin taşınma günü de kirleneceğini hesaba katmalısınız. Eve giriş ve çıkışlarda kapının önüne paspas koymak paspasınızın da kirlenmesine sebep olur. Bunun yerine büyükçe bir eski havluyu kapı önüne koyabilir veya paspasınızı bununla kaplayabilirsiniz. Mobilyaların sarılacağı büyük plastik örtüler ve koli bantları için büyük çöp torbalarına ihtiyacınız olur. Taşınma bittikten sonra eşyaları yerleştirirken de temizlik yapılır ancak taşınma günü için elinizin altında bir paspas ve birkaç eski bezin olması da büyük bir dağınıklık ortaya çıkmadan ilk günü atlatmak için tedbirli olmanızı sağlar. Alet çantanızı da yakınlarda bulundurmayı unutmayın.
Eşyaları hangi sırayla toplamak gerekir?
Ev taşıma işinin en büyük kısmını mutfak oluşturur. Ayakkabılarınız, giysileriniz, kitaplarınız, çocuğunuz varsa oyuncaklar, ardiye eşyaları ve birçok şey kırılmayan özellikte olur ve bunları rahatça ve hızla toplayabilirsiniz. Mutfak eşyaları ise ev taşırken özel bir ilgi ister. Mutfaktaki bardaklar, tabaklar, tencereler, çatal-kaşık takımları günlük kullanılıyor olsa bile her mutfakta bir köşede bekleyen yığınla mutfak eşyası bulunur. Taşınma günü için bir senaryo belirlemek işinize yarar. Nasıl mı? Yeni evinizin mutfağı küçükse tüm kolileri mutfağa yığmak zorluk yaratabilir. Koliler başka bir odada toplanacaksa, mutlaka öncelik sırasına göre numaralandırma yapabilirsiniz. Taşınma şirketi yetkilisiyle de tüm işler başlamadan önce taşıma sırası ile ilgili görüşmeniz iyi olur. Sürekli kullandığınız eşyaları en son paketleyip, üzerine “Günlük kullanılan mutfak eşyaları” gibi bir not yazıp, kamyona en son yüklenmesini isteyebilirsiniz. Bu öncelik sıralamasını diğer odalar için de uygulayabilirsiniz.