Bence denir. Dahası, neler neler de söylenir. Alınan bir karar haber olmuş. Yalan yok, benim çok dikkatimi çekti bahsedeceğim o haber.

Kendisini, ‘Behzat/Ç’ dizisinde hayranlık ile izlediğim sanatçı Erdal Beşikçioğlu, siyasete atılmıştı. Seçildi de.  B:aşkanı olduğu CHP'li Etimesgut Belediyesi’nin, hain darbe girişiminin yıl dönümü 15 Temmuz'da anma etkinliği yapmama kararı alması, çok dikkat çeken bir gelişme olarak düne damgasını urdu.

Başkent gündeminin bir anda sıcak başlığına dönüştüğü gözlenen bu gelişmenin detaylarından da söz edeceğim, merak edenler için.

Şimdi, “Ankara ne re, Çanakkale ne re?” diyenler olabilir bu bahsettiklerim üzerine.

Ne var ki; Ankara Başkentimiz, Çanakkale’ de Manevi Başkent sonuçta.

Tartışmasız bir diğer gerçek, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'da, darbe girişiminde bulunması.

Milletimiz, yek vücut oldu, Hainlere karşı.. Şehitler verdik, yurdun dört bir köşesinde.

15 Temmuz’da, destansı bir halk mücadelesi yaşandı özetle..

Hainliğin üzerinden, tam 8 yıl geçti. 251 vatandaşımızın şehit edildiği, 2 bin 700'ü aşkın insanımızın ise gazi olduğu 15 Temmuz,  yurdun dört bir yanında çeşitli etkinliklerle tarihe düşen kara leke olarak hatırlatılacak. 7 Düvel’ e ‘DUR’ denilen, Çanakkale’de olduğu gibi.

2 Temmuz' da Zumba Festivali,  20 Temmuz Dünya Satranç Günü dolayısıyla bile ilçede çeşitli etkinler düzenlenmesi kararı almışken Etimesgut Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için etkinlik düzenlememe kararı alması, halile eleştiri konusuna döndü başkentimizde.

Benzeri bi kararı kil alsa, eleştiri toplardı, gayet NORMAL, toplamamış olsa ANORMAL olurdu bence.

Etimesgut Belediyesi’nin karar açık. 15 Temmuz'da hiçbir etkinlik yapılmayacakmış.

Gerekçe, bir o kadar ilginç. TASARRUF TEDBİRLERİ….

Söz konusu karar metninde, şöyle bir anlatım;

 "Belediye Meclisinin 03/06/2024 tarih ve 181 sayılı kararı ile Komisyonlarımıza müşterek havale edilen işlemli dosya incelendi.

Konu üzerinde yapılan inceleme ve görüşmeler neticesinde; '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri' ile ilgili olarak Valilik ve Kaymakamlık tarafından çeşitli etkinlikler düzenleneceğinden Belediyemizce herhangi bir etkinliğin yapılmayacağı Komisyonlarımızın 28/06/2024 tarih ve müşterek 22 sayılı raporu ile uygun görülmüş olup raporumuz Yüce Meclis'in görüşüne arz olunur"

Bu karar üzerine, çok söz edilir daha. Gündemden düşmez bu çarpıcı gelişme.

“Ülkenin dört bir köşesinde, Tasarruf tedbirleri uygulanmıyor mu?” şeklindeki soru, elbette ki şimdi gelecek akıllara.

Siyaset, bu kararı nasıl yorumlar, neler yapılır, hangi adımlar atılır, hepsi ayrı ayrı merak konusu sonuçta.

Gün, tarihe geçen kara bir gün. Demokrasi tarihime kale leke düşürülen günlerden biriydi 15 Temmuz. Ben yaştakilerin, 12 Eylül hatırlarında. Sorasında, e-muhtıralar vesaire..

15 Temmuz, unutulmamalı, Unutturmamak için de, o gün geldiğinde, Hainler hep lanetlenmeli diye düşünenlerdenim vesselam.