Kirişi kıracaklarını sandılar, Romanya’da enselendiler. O gelişmeden haberdar olunca; insanın böyle diye si geliyor elbet; “Kaç kaç, nereye kadar?”
Bahsettiğim konu, susturuculu silahla işlenen cinayete ilişkin.
Özetleyecek olur isek; “ İstanbul Kağıthane'de Filistinli iş insanlarına suikasttan sonra yurt dışına kaçan 3 katil zanlısı Romanya'da yakalandı.”
Gelelim, şehrimizin gündemine..
Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gastronomi Dernekleri ile önemli bir buluşmaya imza atmış.
Damak tadı deyince, coğrafyamızın yemek kültürü nasıl es geçilebilir ki?
Çanakkale'nin zengin mutfak kültürünü ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmak ve güçlendirmek amacı taşıyan adımı atan, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’müz olmuş.
İl genelindeki gastronomi derneklerini Çanakkale Ticaret Borsası Toplantı Salonunda bir araya getiren ilgili Müdürlük, bence de önemli bir iş çıkarmış.
Yiyecek, her canlının ihtiyacı. Hele ki lezzetine doyumsuz olunca, değme keyfine..
Şehrimizde ilk kez böylesine kapsamlı bir toplantının düzelenmiş olması, oldukça önemsenmeli diye düşünüyorum, sizleri bilmem.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Boz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ferah Özkök, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, Çanakkale Ticaret Borsası Genel Sekreteri Sevcan Elver, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Cihan Müşterioğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Yavuz, Gastroya Çanakkale Gastronomi Kültürü Eğitim Araştırma ve Tanıtım Derneği Başkanı Haldun Örgüt, Çanakkale Gastronomi Derneği Başkanı Kubilay Özben, Gastrokale Yöresel ve Etnik Mutfaklar Derneği Başkanı Bahadır Yasa, Çanakkale Yıldız Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Osman Demirci, Çanakkale Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Alişen Akdemir ile dernek temsilcileri katılım göstermişler.
Yerel mutfağımızın tanıtımı ve geliştirilmesi konularında işbirliği yapılması açısından büyük bir fırsat sunan bu buluşmada, Çanakkale'nin zengin mutfak mirasını ve bu mirası daha geniş kitlelere ulaştırmak için atılabilecek adımları tartışılmış.
Peynir helvası, Tuzlu balıktan ibaret değil elbet Çanakkale mutfağı. Ne eşsiz lezzetlerimiz var. Truva yılı nedeniyle dile gelen bir tatlı vardı mesela. Ne oldu sahi o tatlıya? Yılı bitti, tatlısı da gitti mi oldu yani?
Turizm açısından, lezzetler elbette ki gerekli. Bir de, ülkemizin turizm açısından öne çıkan değerlerine göz atmak gerek.. Mesela, havayolu hizmetleri..
İşçe bu noktada, rakamlar sunacağım sizlere. Öğrendiğime göre; Uçuş trafiğinde Avrupa’nın dört yıldır üst üste en yoğun havalimanı olan İGA İstanbul Havalimanımızın, açıldığı günden bu yana hizmet ettiği yolcu sayısı 303 milyonu geçmiş.. Hey Maşallah..
Başta ettiğim lafa uyacak bir örnek daha vereyim mi şimdi?
Kaçtı kaçtı, ülkemizde enselendi. Kim mi o kaçak?
Dünyanın en büyük kripto vurgunlarından birine imza attığı iddia edilen İsveç vatandaşı Andreas Szakacs
Bu kişi, İstanbul'da gözaltına alındı. Helal olsun Polisimize.
Szakacs, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmuş ve ‘Emre Avcı’ adını almış denilenlere göre..
Vurgunun miktarının yaklaşık 4 milyar dolar olduğu, 3 milyon kişinin mağdur olduğu tahmin ediliyormuş.
Dolandırıcının oyunu, İstanbul’da bozulmuş. İsim değiştirsen ne olacak?
Türk polisi yakalar. NOKTA..
Bu arda, yine yeniden alkışlıyorum Emniyet teşkilatımızı.
İzmir’de elebaşılığını Adnan Üstün’ün yaptığı Organize Suç Örgütüne yönelik ‘KUYU-19’ operasyonunda, 15 şüpheli itinayla enselenmiş.