Söylentiler ve asılsız iddialar, Maymun etti bizleri. Yok efendim ilk vaka görülmüş, karantinadaymış, falan filan.

Gündemimizde bu aralar, Maymun Çiçeği, varsa yoksa ona ilişkin uydurmacalar.

DSÖ tarafından Alarm verilmiş ve dünya diken üzerinde iken, Pandemi benzeri bir durum yaşamayacak olmamızdan güzel ne olabilir ki?

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, maymun çiçeği virüsüne ilişkin, "Aşısından testine kadar neler yapılacağı konusunda bakanlık olarak alarmdayız. Ama şu net ki şu anda ülkemizde yok. Bunun Covid gibi salgına sebebiyet vermeyeceği konusunda kanaat var. Tek tük görülebilir ama salgın olmaz. Ekstra bir tedbire ihtiyaç olmadığını belirtmen isterim" açıklamasını yaptı.

Bu kadar NET işte durum.

Daha da abartılı sözler etmenin ne manası var? Kimin, kimlerin işine yarayacak, milleti panik haline sokmak..

Günlerdir gündemdeki yerini koruyan Maymun Çiçeği konusunda, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, virüse karşı tüm tedbirleri aldıklarını söylemesine karşın, birileri yalan haberleri yaymaya devam ediyor. Sosyal medyada da, o yalan haberler sık sık paylaşılıyor.

Net sözleri, Sayın Sağlık Bakanı söylüyor, Başka seslere kulak vermemek gerek.

Tekrar edecek olur isek, Sayın Bakan şunları söylüyor; hem de hayli net şekildi.

"Aşısından testine kadar neler yapılacağı konusunda bakanlık olarak alarmdayız. Ama şu net ki şu anda ülkemizde yok, görülmedi. Bu konuda hastane acillerine gelip, 'maymun çiçeği mi oldum' diye soran veya şüphe eden insanlarımız oluyor. Ama tanı koyulmadı. Eğer böyle bir tanı koyarsak bildireceğiz ve gereğini yapacağız izolasyonlar dahil"

Dahası sözleri de vardı elbet Sağlık Bakanı Sayın Kemal Memişoğlu’nun.

Önceki gün,  Anadolu Yayıncılar Federasyonu'nun Anadolu Sohbetleri programında basın mensuplarının sorularını yanıtlar iken,  maymun çiçeği virüsüne karşı alınan önlemleri tek tek sıralıyordu Sayın Bakan.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) hastalıkla ilgili acil durum ilan ederek, ülkelere kendi önlemleri almalarını tavsiye ettiğini hatırlatıp;

"Biz de Bilim Kurulu'nu toplayarak rehber yayımladık.

Bu rehberle hem hastalık bilgilendiriliyor hem de vaka durumunda ne yapılacağı anlatılıyor. Bunun haricinde de hazırlıklarımız var.

Aşısından testine kadar neler yapılacağı konusunda bakanlık olarak alarmdayız. Ama bu, toplumun korkmasını, tedirgin olmasını gerektirecek bir durum değil.

Sağlık sistemi olarak her şeye hazırlıklıyız. Sağlık altyapımız Covid-19 ve deprem felaketinde kendisini test etti. Dünyanın örnek sağlık hizmeti sunan bir ülkesiyiz. “ hatırlatmasını yapıyordu.

“KORKUYA, PANİĞE GEREK YOK”

Korkuya ve paniğe gerek olmadığını, tedbir ve planlamalarla ve yakın takiple şu andaki pozisyonda devam edeceklerinin altını çiziyordu Sayın Bakan.

Hastalığın temas ile bulaştığını ve solunum yolu ile bulaşmadığına ayrıca dikkat çekiyordu.

Şöyle diyordu kısacası; "Bilim insanlarımızdan aldığımız bilgiler doğrultusunda Covid gibi salgına sebebiyet vermeyeceği, olsa dahi pandemi oluşmayacağı yönünde kanaat var. Tek tük görülebilir; ama bu salgın olmaz. Şu ada bizim ekstra bir tedbire ihtiyacımız olmadığını ifade etmek istiyorum"