.
TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel Teknik Araştırma Kurumu), ülkemizin ve dünyanın kabul ettiği bir kurum olup, bilimsel projelere imza atan, gençlerimizi, çocuklarımızı gelecekteki bilimsel çalışmalara yönlendiren, destek veren Türkiye’nin bir numarası olan kurumdur.
Bu kurumun çeşitli kodlarda projelere destek vermesi, biz akademik çalışanlara hem moral güç vermekte hem bilimsel bakış açılarımızı geliştirmekte, hem de projeye aldığımız hedef-kitlelere bilim aşkı ve çalışma zevki tattırmaktadır. Bu zevk ve aşk, devletimizin devamlılığı, geleceğe imza atmaya hazırlanan gençlere imkan tanıyarak, bilimi-milliliği-kültürel yapıyı etkin leştirmek, gençlerimize sıcak bir merhaba ile NOBEL’e aday hale getirmek olacaktır.
İki yıldır Kıbrıs İLİM Üniversitemiz, öğretim üyemiz Yrd.Doç.Dr. Hayrettin Parlakyıldız’la 4004 kodlu TÜBİTAK projesiyle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde temsil edilmektedir.
Bu projenin haberi aşağıdadır, sizlerle paylaşıyoruz.
Çanakkale Onsekiz Mart ÜniversitesiEğitim Fakültesi öğretim elemanlarından Öğr.Gör.Arzu BAYINDIR tarafından hazırlanan ve proje yürütücülüğünü yaptığı “Sihirli Dünyalara Açılan Kapılar ve Bilime Yolculuk” Yaz Bilim Kampı – 2019 TÜBİTAK projesi II. Dönemi sertifika töreni ile sona erdi.
Parion Otelde gerçekleştirilen sertifika törenine,Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim elemanları, proje ekibi, akademisyenler ve öğrenci velileri katıldı.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Özel Koleji, Manisa Soma Kaymakamlığı ve Soma İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı. İstanbul Darüşşafaka Eğitim Kurumu, işbirliğine dayalı olarak gerçekleştirilen “Sihirli Dünyalara Açılan Kapılar ve Bilime Yolculuk”Yaz Bilim Kampı – 2019” TÜBİTAK projesi II. Dönemi Soma İlçesi öğrencileri (Maden kazasında birinci dereceden yakınını kaybeden), Bozcaada, Çan, YİBO Akçakoyun, Yenice, Gökçeada, Gelibolu’ da öğrenim gören7. sınıfa geçmiş, akademik başarıları yüksek 30 öğrencinin katılımı ile tamamlandı.
Proje Sertifika töreninde konuşan yürütücüsü Öğr.Gör.ArzuBAYINDIR 2006 yılından bu yana 10. Kez gerçekleşenaltı günlük programlarla 24 Haziran-13 Temmuz 2019 tarihleri arasında konaklamalı (PARİON HOTEL), 6'şer günlük programlarla üç dönem olarak Çanakkale’de gerçekleştirildiğini,kampa seçme kriterleri doğrultusunda belirlenen 90 öğrencinin katılacağını belirtti.Amaçlarının öğrencilerde bilim farkındalığı kazandırmak, bilimle ve popüler bilim ile tanıştırmak, bilimi sevmelerini sağlamak, bilimin her dakika yanımızda olduğunu hissettirmek ve yaşamlarında problem çözme, analiz ve sentez yapabilme düşünsel becerilerinin de geliştirilmesi olduğunu belirten Arzu Bayındır; projenin yürütülmesindeki işbirliği ve desteklerinden dolayı TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu)’a, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sedat MURAT’a, Çanakkale Valisi Orhan TAVLI’ya, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN’a. Ve Belediye Başkan yardımcılarına, Soma Kaymakamlığına, Soma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Eğitim Fakültesı Dekanı Salih Zeki GENÇ’e, Milli Eğitim Müdürü Ferhat YILMAZ’a, Darüşşafaka Eğitim Kurumlarına, Çanakkale Özel Koleji kapılarını eğitim etkinlikleri adına sonuna kadaraçan, öğrencilerimizin konforlu bir ortamda ParionHotel’de, konaklamaları adına büyük kolaylıklar sağlayarak katkı sunan Sayın Kemal KARAKAŞ ve Özgür KARAKAŞ’a, öğrencilerimizi kamp boyunca sigortalayan Sayın Nadide ALTIN’a (Altınlar Sigortaya),basın mensuplarına, kamp etkinliklerini bir hafta boyunca kayıt altına alan TRT Çocuk Ekibine, proje ekibine ve katkı sağlayan diğer kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.
Proje Ekibi eğitmenlerinden Dr.Öğr ÜyesiHayrettin PARLAKYILDIZ (KKTC İlim Ün.); “Bu geniş içerikliı etkinliklerin yer aldığı Türkiye’deki sayılı sürdürülebilir projeler arasında yer alan böyle bir projeyi yazıp, yönettiği için kurumum ve şahsım adına Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğr.Gör. Arzu BAYINDIR’a teşekkür ederim. Sayın veliler, sevgili öğrenciler çok şanslısınız. Bilim farkındalığı yaratmaya yönelik bu özel kampı, çalışmayı paylaşınız” dedi.
Öğrencilere sertifikalarının takdimi ve kamp boyunca yapmış oldukları etkinliklerin yer aldığı bir görselin sunumunun ardından kamp pastasının kesimi, İzmir Marşı, Neler Oluyor Hayatta, Memleketim şarkılarının öğrenciler tarafından coşkuyla söylenmesi ve geniş katılım ilesona erdi.
PROJE EKİBİ; Öğr.Gör. Arzu BAYINDIR( ÇOMÜ- Proje Yürütücüsü), Doç.Dr. Betül TİMUR (ÇOMÜ- Uzman), Doç.Dr. Muzaffer ÖZDEMİR (ÇOMÜ-Uzman), Dr. Öğr. Üyesi M.Aydın BAŞAR (ÇOMÜ-Uzman), Prof.Dr. Abdullah SOYKAN ( Balıkesir Ün.-Eğitmen), Prof.Dr.Ali İŞMEN (ÇOMÜ-Eğitmen), Prof.Dr. Faruk SOYDUGAN (ÇOMÜ-Eğitmen), Prof.Dr. Osman DEMİRCAN ( ÇOMÜ Em. Öğr. Üyesi-Eğitmen), Doç.Dr.Hanife GENÇ (ÇOMÜ-Eğitmen), Doç.Dr. Sevnur MANDACI (TÜBİTAK MAM – Eğitmen),Doç.Dr. Tuncay ÖZDEMİR (İnönü Ün. –Eğitmen), Dr. Öğr. Üyesi Elmaziye TEMİZ,(ÇOMÜ-Eğitmen), Dr. Öğr.Üyesi Hayrettin PARLAKYILDIZ( KKTC İlim Ün.- Eğitmen), Dr.Öğr. Üyesi H.Yılmaz KÜÇÜKÖNCÜ (ÇOMÜ-Eğitmen), Dr. Öğr.Üyesi Umut EROĞLU (ÇOMÜ-Eğitmen), Dr.Öğr.Üyesi Veysel TOLUN (ÇOMÜ- Eğitmen), Öğr.Gör. Pınar İŞMEN ( ÇOMÜ- Eğitmen), Öğr.Gör. Necmi TEKİN (ÇOMÜ-Eğitmen), Öğr.Gör. Gökhan BAYRAM ( ÇOMÜ- Eğitmen), Müh.M.Ali DOĞAN (JEVAK Yönetim Kurulu Başkanı- Eğitmen), Öğr. Ercan PEHLİVAN (MEB Okul Müd. Koordinatör-Rehber), Öğr. Müge PEHLİVAN (MEB Okul Müd. Yard. Koordinatör-Rehber), Müzik Öğr. Çiğdem Kırcıoğlu (MEB- Rehber), Müzik Öğr. Tansu Kırcıoğlu (MEB- Rehber), Öğr. Ayça AKÇAM ( Rehber), Bilg.Tekn. Öğr. Yahya DOĞAN(Çanakkale Özel Kolej -Rehber), Öğr. Melis TEMİZEL ( Y.L. Öğrencisi- Raportör), Öğr.Furkan AYDIN ( Y.L. Öğrencisi- Rehber), Buket ESİN ( Çanakkale Özel Kolej- Reh. Ve Psi. Dan.), Alper TUTUCU(Lisans Öğrencisi- Rehber), Burak URUÇ (Lisans Öğrencisi- Rehber), Damla ÖZKAN (Lisans Öğrencisi- Rehber),Sevcan BAŞKAYA (Lisans Öğrencisi- Rehber), Şeyma ÇAKIR(Lisans Öğrencisi- Rehber), Tuğçe GENÇTÜRK (Lisans Öğrencisi- Rehber),Op.Dr. Celal KARAKAŞ, Elveda CAN ( TÜBİTAK Anne).
Proje Danışmanları: Prof.Dr. Salih Zeki GENÇ, Prof.Dr. Çavuş ŞAHİN, Prof..Dr. Dinçay KÖKSAL, Prof.Dr. Osman DEMİRCAN,
Böyle bilimsel projelerin içinde yer almaktan Kıbrıs İlim Üniversitesi olarak mutluyuz. Diliyoruz ki, üniversitelerimizin bu tür projeleri devam etsin. Projeyi yürüten ve katkı verenlere Kıbrıs İlim’den SELÂM olsun !...
07.07.2019
Dr. Hayrettin Parlakyıldız
Kıbrıs İLİM Üniversitesi
E-posta: hparlakyildiz@mynet.com