Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan “Dakika Dakika FETÖ’nün Darbe Girişimi” isimli kitabı değerlendiren Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı, “Türk milleti Meydanlara çıktı, Çanakkale ruhuyla tıpkı 101 yıl önce, 7 Düvel’e karşı olduğu gibi, dimdik ayakta tankların karşısında durdu” dedi.
 
15 Temmuz gecesine ait anlık haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik sıraya göre derlenen kitabı incelmeyen ÇGC Başkanı Akıncı,  dakika dakika darbenin anlatıldığı çalışmaya ilişkin ilginç bir tespitte bulundu.
 
Türkiye’ nin ilk kadın ÇGC Başkanı olan Akıncı,  Türk milletinin  101 yıl önce, Çanakkale’ de dünyanın en güçlü Armadası’ nın dev zırhlılarına karşı durduğu gibi, tankların önüne geçip, Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Milletin  olduğunu, tüm dünyaya bir kez daha gösterdiğini söyledi.
 
ÇGC Başkanı Akıncı, AA yetkililerini ve çalışanlarını hem darbe girişimi sırasında hem de sonrasında gösterdiği çabalardan dolayı kutladı.
 
Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı, 15 Temmuz Cuma gecesi gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi sırasında ve sonrasında darbe girişimini anlık haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik sırasıyla derleyen Anadolu Ajansının “Dakika Dakika FETÖ’nün Darbe Girişimi” kitabını değerlendirirken,  101 yıl önce kahramanlık destanı yazan,  Çanakkale ruhunun dakikalar içinde yeniden hayata geçtiğine dikkat çekti.
 
ÇGC Başkanı Akıncı, darbe girişimi gecesi dakika dakika, belge belge ile fotoğrafların yer aldığı kitabın içeriğiyle beraber güzel bir çalışma olduğunu dile getirdi ve;
“101 yıl önce bu ülkenin manevi başkenti Çanakkale’de yaşanan zaferin ardından 101 yıl sonra bir kez daha Türk halkı, birlik ve beraberlik içinde şanlı direnişiyle kanlı darbe girişimi püskürttü.
15 Temmuz gecesi, Millet iradesinin kazandığı zaferin adı tek kelimeyle Çanakkale Ruhu oldu.
79 milyon kişi,  demokrasisinin yanında Çanakkale ruhuyla dimdik ayakta durdu.
 
Anadolu Ajansı en hızlı bir şekilde hain darbe girişiminin ayrıntılarını belgelendirerek, üzerine düşen görevi en işi şekilde yaptı.
 
Bu hainlerin yaptıklarının belgelenmesi lazımdı. Bunu da Anadolu Ajansı kitap haline getirerek gösterdi. Yapılan bu darbe girişimini unutturmamak ve taze tutmak açısından güzel bir adım atıldı. Demokrasimize vurulmak istenen bu darbe girişiminde yapılan hainlikleri gelecek kuşaklara aktaralım, gösterelim. Anadolu Ajansını, başta bir gazeteci olarak yürekten kutluyorum” diye konuştu.
 


Kaynak: Haber Merkezi