Demokrasi Nöbeti tartışması devam ediyor. Son olarak tansiyonu yükselten sözler Memur-Sen Çanakkale Şubesi Başkanı Suat Özen'den  geldi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın demokrasi nöbetini kast ederek sarf ettiği “Ben elli yıldır demokrasi nöbeti tutuyorum, bir hafta on gün nöbet tutmakla demokrat olunmaz” sözlerine karşılık veren Memur-Sen Çanakkale İl Başkanı Suat Özen  İskele Meydanında düzenlediği Basın açıklamasında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a seslenerek "Olimposun kıyısını bekleyenler Hîra'nın nöbetçilerini anlıyamazlar" dedi.
 
Memur-Sen Başkanı Suat Özen, Memur-Sen'e bağlı tüm teşkilat Başkanlarının katıldığı bir basın açıklaması düzenleyerek Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın demokrasi nöbetini kast ederek sarf ettiği “Ben elli yıldır demokrasi nöbeti tutuyorum, bir hafta on gün nöbet tutmakla demokrat olunmaz” sözlerini eleştirerek  "Türkiye’nin ve Çanakkale’mizin en büyük sivil toplum örgütü olan, mensubu olmaktan onur ve gurur duyduğumuz Memur Sen teşkilatları tankların ve silahların namlusunun millete döndüğü ilk andan itibaren, Başkomutanımız, Cumhurun başı Sayın Cumhurbaşkanımızın ara veriyoruz açıklamasına kadar Milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkarak alanları ve meydanları bir an bile boş bırakmamıştır, boş bırakmayacaklardır. Memur Sen teşkilatı ve Memur sen ailesi olarak milli irade aşkına ve demokrasi aşkına tankların, tüfeklerin namlusuna göğüs gererek 4 kardeşini şehit, 100 civarında neferini de gazi vermiştir. Değerli dostlar içinden geçtiğimiz zamanda adam olmakla, adamlık olmak yolunda ince bir çizgide bulunmakta olduğumuzu hatırlatmak isterim, Şehitler diyarı Çanakkale’mizde işte şurada tam karşımızda koyun koyuna yatan bizim evlatlarımızdır.Kanla irfanla imanla yoğrulmuş bu topraklar da yatanlara borcumuz sonsuzdur. Bizler bir olduğumuz, kardeşliğimiz daim olduğu sürece onların kemikleri sızlamayacaktır" dedi.
Olimposun Kıyısını Bekleyenler Hîra'nın Nöbetçilerini  Anlıyamaz
   
 Belediye Başkanının "Ben elli yıldır demokrasi nöbeti tutuyorum, bir hafta on gün nöbet tutmakla demokrat olunmaz " sözlerine tarihi söz ile göndermede bulunan Memur-Sen Başkanı Suat Özen "Bizler işlerine geldikleri demokrasinin 40 yıllık sahte bekçileri değil, herkese lazım olan gerçek demokrasinin yılmaz bekçileriyiz. Kim var orada denilip sorulmasına fırsat bırakmadan ben buradayım Okçular tepesinde nöbetteyim diyerek mevzi alan 240 yiğit öldük, çok şükür milyonlarca dirildik. Ne demişti Akif; “Asım’ın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek, 100 yıl önce atalarımız, şimdi ise yeni nesil İşte çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek. Dünya gıpta ile Milletimizin destansı duruşunu izlerken Olimposun kıyısını bekleyenler Hîra'nın nöbetçilerini anlıyamazlar" dedi.
  Sevsinler Demokrasi nlayışınızı
Basın açıklamasında ağır sözler ile devam eden Özen, "Siyasi tüm aktörlerin millet ile beraber birlik olma dirayet ve duruşunu gösterdiği bu zamanlarda, yerelde ise halkçı geçinip halkın duruşunu küçümseyen, bu zor günde milletinin, hemşerilerinin yanında olmayan ama milli irade ve demokrasi nöbetçilerine demokratlık dersi vermeye kalkışan, terör destekçileri ile görünmekte ise bir beis görmeyenler geçmiş dönemde terör seviciliğine soyunup, 15 Temmuz da milletin yanında yer alamayıp üstü örtülü bir şekilde darbecilere selam çakıp yeşil ışık yakanları da buradan esefle kınıyoruz. Sevsinler sizin demokratlığınızı, Sevsinler sizin demokrasi anlayışınızı; Sizce demokratlık milletin karşısında olanlarla kol kola yürümek sevdası mıdır, Yada ülkesinin sırlarını ifşa edenlere barış güvercini muamelesi yapmak mıdır" dedi.
Asımın Nesli Tankların Önüne Yattı
 Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un sözlerini de hatırlaran özen, 15 Temmuz gecesi asımın neslinin tankların altınay yattığını hatırlattı. Özen "Sizler hala öz yurdunda garip, öz yurdunda parya olarak gördüğünüz, başı örtülü diye okullara almadığınız,  dini üzere yaşıyor diye gerici dediğiniz Asım'ın nesli tankların üzerine, mermilerin önüne uçarak gidiyordu, şunuda iyi bilinizki Gazi Mustafa Kemal “Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.” Diyenler ile kurtuluş savaşını kazanıp, hepimizin Cumhuriyetini kurmuştur" dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi