Türkiye' nin Gemi İnşa Sanayindeki başarısı, Avrupa’ da ülke ülke anlatılıyor.
 Son olarak Norveç’ deki fuara katılan Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) in dış İlişkiler Komisyonu başkanı Çanakkaleli Armatör Aydın Alaftan,Yeni tanıtım rotasının Hamburg olduğunu söyledi.
Norveç’in Stavanger şehrinde düzenlenen ve bu yıl 29 Ağustos - 1 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen ONS 2016 ( Offshore Northern Seas 2016) fuarının, prestijli hollerinde 5’inci holde yer alan 5560 numaralı standa Türkiye’ yi temsil eden GİSBİR, asırlarca Kılıç kalkan elde girilen o coğrafyada, Çeliğin yüzer halini ve Türk sanayicilerinin elinde modernleşen  durumunu Avrupa’ da sektör temsilcilerine başarıyla tanıttı.
Türk Gemi İnşa Sanayinin geldiği son noktayı, emsalsiz üretim olarak tanımlanmaya başlayan Türk tersanelerinde üretilmiş dev gemileri,  Yurtdışında tanıtarak, gemi inşa sanayinde markalaşan Türkiye’ nin, bu sayede ; ‘Çeliği Yüzdüren Ülke’ İmajı ile anıldığını anlatan Çanakkaleli Armatör ve GİSBİR Dış İlişkiler komisyonu Başkanı Alaftan;
“Büyük Türk Denizcisi Piri Reis’ in doğduğu topraklarda aşk la tutulduğumuz denizlere, Çeliğin yüzen en modern halini sunmada marka ülke Türkiye’ yi dünyaya tanıtmaya ant içtik” dedi.
 
Alaftan; “Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) olarak,  Norveç'in Stavanger şehrinde başlayan ONS 2016 (Offshore Northern Seas) Fuarı’nda hedeflediğimiz Türkiye Gemi İnşa Sanayi tanıtımı gerçekleştirdik.
Başarılı geçen bu fuar, her iki yılda bir Norveç’in Stavanger şehrinde düzenleniyor.
 ONS 2016 ( Offshore Northern Seas 2016) fuarında, en  prestijli hollerden  5’inci holde yer alıp, Markamızı tüm Dünyaya bir kez daha tescillettik.
Fuarda, Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği Genel Sekreterimiz Kemalettin Gür’ ün yanı sıra 30 yılı aşkın offshore tecrübesine sahip Per Tore Urdshals da Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği'ni temsilen yer aldı.
Per Tore Urdshals'ın, Songa Offshore, Smedvig Offshore, Premium Drilling (COSL), PBR Engineering, RGM Well Intelligence AS, SDS Drilling, NFDS, Marine Drilling ve Sevan Drilling gibi Norveç merkezli ve uluslararası offshore şirketlerinde ve dünya genelinde uzun yıllar icra ettiği üst düzey görevler bulunuyor” diye konuştu.
Gemi İnşa Sanayicileri Birliği'nin ilk kez stand ile katılım gösterdiği, 10 holde büyük bir katılımla gerçekleşen ONS 2016 Fuarı'nda, Türk tersanelerinin ve Türk gemi inşa sanayinin kısa ve orta vadede, dünya denizcilik sektörüne büyük fayda sağlayacağı değerlendirmesinin, sektördeki  Dünya markalardan geldiği öğrenildi.
GİSBİR, ONS Fuarı'nda yer alan yaklaşık 1200 katılımcı arasında popülerlik açısından 6'ncı sırada yer aldığı belirlenen Türk Gemi İnşa sanayi’ nin yeni rotası ise Hamburg’ da düzenlenen SMM fuarına çevrildi.
GİSBİR Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Aydın Alaftan ve Genel Sekreter Kemalettin Gür, GİSBİR Standında birçok yabancı ziyaretçinin yanı sıra, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Sektörel Analiz ve İş Geliştirme Stratejileri Müdürü G. Burcu Ünal, Kurumsal İletişim Müdürü M. Kutluhan Olcay ve Statoil Üst Düzey Yöneticilerinin ağırlandığını duyurdu.
Norveç Krallığı Veliahtı ve Norveç Prensi Haakon'un resmi açılışını yaptığı ve Statoil, Shell, ConocoPhilips, ExxonMobil gibi dünyanın önde gelen şirketlerinin yanı sıra tersanelerin ve armatörlerin de katılım gösterdiği ONS 2016 Fuarının katılımcılarının, Hamburg buluşmasında da yer alacakları edinilen bilgiler arasında.
 


Kaynak: Haber Merkezi