Derneğin kurucu başkanı Timur Kara, Şehitler Coğrafyasının tanıtımı noktasında ciddi bir boşluğu dolduracaklarını savundu ve;

“Kişi nereli olursa olsun, rengi, ırkı ne olursa olsun, misyonu gereği ‘önce insan’ önce toplum duygularıyla var olmalıdır” diye seslendi.‘Ayrımsız, Hep Birlikte, Çanakkale İçin’  var olduklarına vurgu yapan yeni Derneğin amacı, alkışlattı.Çanakkale’ yi Ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmak amacı ile kurulan dernek, dikkat çeken mesaj verdi.
Çanakkale Görsel Tanıtım Derneği adı ile faaliyete geçen oluşumun kurucu başkanı Timur Kara, Şehitler Coğrafyasının tanıtımı noktasında ciddi bir boşluğu dolduracaklarına dikkat çekti.
Başkan Kara; “Kişi nereli olursa olsun, rengi, ırkı ne olursa olsun, misyonu gereği ‘önce insan’ önce toplum duygularıyla var olmalıdır. Biz de bu bilinçle yola çıktık” dedi.
Kişi’ nin, Var olduğu toplumu, iyi temsil etmek zorunluluğu bulunduğuna dikkat çeken Dernek Kurucu Başkanı Kara;

“Doğup büyüdüğümüz ilimiz Çanakkale'nin doğasını, tarihini, kültürünü tanıtmak için bu yola başvurmuş bulunuyoruz. İlimiz, 12 ilçemiz ve 572 köyümüzün tüm özelliklerini, güzelliklerini, doğasını, kültürünü, tarihini öncelikle Türkiye gündemine güzel görüntülerle servis etme çabasında olan, Çanakkale'nin her karışını tanıtmak amacıyla kurduğumuz Çanakkale Görsel Tanıtım Derneğimizin, Çanakkale'mize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.
12 ilçe ve 572 köyün tanıtımı için dev kadro
Çanakkale Görsel Tanıtım Derneği kurucu kadrosu önceki günlerde gerçekleştirdiği ilk toplantısında, havadan, karadan ve denizden kenti anlatacak video, fotoğraf çalışmaları yanı sıra, kentin kültürel değerlerini bir araya getirecek yazılı kaynaklarla adeta bir Çanakkale Ansiklopedisi oluşturmak adına beyin fırtınası yaptı.
Dernek başkanı  Timur Kara, aralarında siyasi kimliğe de sahip üyeleri ile Çanakkale için kolları sıvadıklarını dikkat çekti.
Derneğin yöneticilerinden, AK Parti’ li Jülide İskenderoğlu, Çankakale7inin ulusal ve uluslar arası düzeyde tanıtımına katkı sağlamak amacıyla, kurucu üyeler Ercan Sınar, Murat Öztürk, Rana Anar, Burçin Uzunca, Erkan Bilgin yanı sıra, derneğe büyük katkısı olacağına inandıkları TÜRSAB yurt dışı temsilcisi Hüseyin Baraner’ le telekonferans ile bağlantı kurup, yeni projeler üzerine fikir alış-verişinde bulunduklarını anlattı.
Çanakkale Görsel Tanıtım Derneği’ nin Facebook üzerinden bir süredir faal olduğunu da anlatan dernek yöneticileri, 40 bin takipçi sayısına ulaşan bu oluşumun, kısa sürede geniş bir kitleye kavuştuğunu da vurguladı.
Dernek üyeleri Çanakkale halkına buluşma adresi verdi ve “Bizleri facebook üzerinden www.facebook.com/canakkalegorsel adresinden takip edebilirsiniz” çağrısı yaptı.

Cuma Deren
 

 

 


Kaynak: Haber Merkezi