’Şehir merkezinde dönüşüm projeleri ile Lapseki’miz yeniden şekillenecektir’ diyerek yeni yılda yeni projeler hayata geçiren Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, yine  ilçenin çehresini değiştirecek bir proje daha hayata geçiriyor. Tamamlandığında Lapseki’nin çehresini değiştirecek 80 bin metrekare proje alanı bulunan Lampsakos'tan Lapseki'ye ve Millet bahçesi sahil düzenlemesi çalışmaları adım adım tamamlanıyor. İçerisinde sahil bandı yürüyüşü, basketbol tenis kurtları, oyun alanları, kreş,  kafeterya ve daha bir çok aktivitenin yapılabileceği alanları barındıran proje, Lapseki’nin yıldızını yeniden parlatacak. 

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde ’41 kere maşallah’ diyerek vatandaşın karşısına çıkan Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, yeniden seçilerek ikinci kez Lapseki Belediye Başkanı oldu. 2020 yılına da ‘Değişim Başlıyor’ başlığı ile projeleri hayata geçirmeye başlamıştı. Özellikle 1915 Çanakkale Köprüsünün Lapseki’ye yapılması ile İlçenin yıldızı parlarken, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz başkanlığında da bir çok proje için adımlar atılmaya başlandı. Bu projelerden birisi de Lampsakos’tan Lapseki’ye projesi oldu.   '80 bin metrekare proje alanı bulunan Lampsakos'tan Lapseki'ye ve Millet bahçesi sahil düzenlemesi çalışmaları adım adım tamamlanıyor.

İlçede yapılan  dev proje hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, ‘’Görevde olduğumuz süreçte, bazı projelerin tamamlanması hem de taahhüt ettikleri projelerin hayata geçirilmesiyle ilgili yaptığımız çalışmaların uygulamaya geçmesi için yoğun bir gayret içerisindeyiz. Yıllardan beri çözülemeyen bazı problemleri mesai arkadaşlarımızın da yoğun gayretleriyle çözüme kavuşturduk. Alt yapı, üst yapı, içme ve kullanma suyu, sosyal alanlar, kültürel çalışmalar, atık su arıtma tesisi, içme ve kullanma su depoları…vb gibi  tüm pürüzleri ortadan kaldırdık.  Lapseki ve Çanakkale'nin yeni silueti 1915 Çanakkale Köprüsü ile yeniden şekillenecek. 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Lâpseki, bulunduğu bölgeye yön verebilecek konumu sayesinde, büyük yatırımla inşasına başlanan 1915 Çanakkale Köprüsünün yapılacağı yer olarak belirlendi. Yapımı devam eden bu dev köprü projesiyle Lapseki bir yatırım ve cazibe merkezi haline gelecek, artacak nüfus ve gelişecek şehir yapısıyla yaşam, turizm ve ekonomide gözde bir şehir haline gelecektir. Bu doğrultuda Lapseki’ye yakışan ve daha modern bir projelerle geleceğe hazırlayacağız” dedi.
 
Lampsakos'tan Lapseki'ye Projemiz Bölgenin Yıldızı Olacak'
İlçede yapılan en önemli çalışmalardan biri olan Lapsakos’tan Lapsekiye projesi hakkında da bilgiler veren Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ''80 bin metrekare proje alanı bulunan Lampsakos'tan Lapseki'ye ve Millet bahçesi sahil düzenlemesi çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. 15 Temmuz Şehitler Parkı'ndan 1915 Çanakkale Köprüsü'ne doğru yaklaşık 40 bin metrekarelik alanda sadece deniz kenarına taş alanları yapıldı. O alanımız inşallah Millet Bahçesi olacak. O alanı Bakanlık yapacak ve ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza hediye edilecek.  Devamında ise çeşitli etkinlik alanları ile kafeterya, çocuk oyun alanları, seyir terası, yeşil alanların olacağı ve bu alanda ise her türlü etkinlik yapılabilecek bir alan devamında halı saha, voleybol, basketbol sahası, tenis kortu ve diğer spor alanları hemen yanında güzel görünümlü bir yel değirmeni, devamında ise halk plajı yapılacak.  Sahilin tamamında yürüyüş ve bisiklet yolu tamamlandı, vatandaşlarımız şu an kullanıyorlar. Sahilde ayrıca yapımı devam eden ve 20 metre genişliğinde yol olacak ve bu yolun altyapısı tamamlandı. Bulunduğumuz alana bir de gençlik merkezi yapıyoruz. Projesi bitti, muhtemelen ekim ayı sonunda başlar diye düşünüyorum. Gençlik merkezinin içinde çok güzel bir kütüphane var. Hemen yan tarafına ise 100 çocukluk kreş yapılacak. Kısacası bu alandaki proje tamamlandığında her geçen gün değişen ve gelişen ilçemize çok şey katacağını düşünüyorum" dedi.
 
Şerife Erdem