Geçtiğimiz hafta başlayan Yüz Yüze eğitim dolayısı ile İlçede faaliyet gösteren okulları ziyaret ederek alınan önlemleri inceleyen Ezine Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, yetkililerden tedbirler hakkında bilgi aldılar.

Koronavirüs gölgesinde geçtiğimiz hafta okullar, geniş önlemler altında açılmıştı. Okullarda alınan Koronavirüs önlemleri ve eğitimler hakkında bilgi almak amacı ile İlçedeki okulları ziyaret eden Ezine İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.  Kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan, Kaymakam Adayı Erdem Karanfil ile beraber,  İlköğretim Haftası kapsamında Yahyaçavuş İlkokulu’nu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Koronavirüs ile mücadelede almış olduğu tedbirler kapsamında okul öncesi ve 1. sınıfların eğitim öğretime başladığı okulları ziyaret eden Kaymakam Uzan, Yahyaçavuş İlkokulunda incelemelerde bulundu.

Öğretmenlerle bir süre görüşerek sohbet eden Kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan,  öğrencileri sınıfta ziyaret edip alınan önlemler hakkında bilgiler vererek dersleri konusunda bilgi aldı.  Okul ziyaretleri kapsamında sınıfların sosyal mesafeye göre ayarlanması, dezenfektan, maske tedariği, fiziki ve sosyal yeterlilikler hususunda tüm detayları yerinde inceleyen Kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan, Koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılma hızını kontrol altında tutmanın önemini vurguladı.
 
Şerife Erdem